Verzekering voor perfect water en dus zekerheid voor mijn brijvoer

In Nederweert-Eind staat één van de bekendste varkenshouderijen van het land. Ons Boerenerf is een populaire locatie voor thema-avonden, maar er wordt ook een bedrijf met 10.000 vleesvarkens gerund. Eigenaar Arjan van Leeuwen vertelt over de hygiëne op zijn bedrijf, met speciale aandacht voor het water.

“Hygiëne is een groot aandachtspunt van elk varkensbedrijf en water is daar een groot onderdeel van,” vertelt Arjan, “Wij voeren brij en in 2018 hebben we de voerkeuken volledig nieuw opgebouwd. Binnen enkele weken gingen we alleen al snel naar een hogere Salmonella status. Uit onderzoek bleek dat er veel te veel kiemen in het water zaten.”

“Met Watter ben je verzekerd van geen gedoe.”
De Limburger ging daarom op zoek naar een oplossing die past binnen zijn onderneming: “Ik heb eigenlijk nooit chemicaliën gebruikt en ben dat ook niet van plan. Daarom heb ik gekozen voor het Watter systeem: ik zie Watter als een soort verzekeringspremie voor perfect water en dus voor mijn brijvoer.“

Wat merkt Van Leeuwen van het Watter systeem? “Weinig, en dat is de bedoeling. Na installatie van het apparaat verdween de Salmonella meteen en alle watermonsters sindsdien zijn brandschoon. De operationele kosten zijn nihil en de nazorg is goed. Met Watter ben je verzekerd van geen gedoe en kun je je bezig houden met de leuke zaken van het ondernemen.”

Meer weten?

Lees dan meer over wat Watter kan betekenen voor schoon drinkwater op uw varkenshouderij of neem contact op.