Desinfectie van proceswater

Effectief tegen biofilm en microbiologically induced corrosion (MIC)

Effectief tegen o.a. listeria, pseudomonas en salmonella 

Zonder het gebruik van dure chemicaliën: volledig biologisch afbreekbaar

Veilig in gebruik

Vervang dure en schadelijke chemicaliën door een systeem waarmee u zelf op locatie een duurzaam en bewezen effectief desinfectiemiddel maakt. Dit betekent dat u verzekerd bent van structureel kiemvrij water. 

Deze bedrijven gingen u voor

Logo Americol
Frisian Egg
Collall
Global Food Group
Optimalisatie van bedrijfsprocessen door desinfectie

Bert Blaauw - Frisian Egg

“Zonder chemicaliën vrij van biofilm in ons proceswater”

‘Door de jaren heen is er biofilm ontstaan in ons leidingwerk. We spoelden op gezette tijden met chemicaliën, maar de werking daarvan bleek steeds maar tijdelijk.'

Quality Manager Bert Blaauw van Frisian Egg in Drachten was jaren op zoek naar een structurele, effectieve desinfectiemethode. Het Watter systeem was voor hem dé oplossing.

Wat is proceswater?

We omschrijven proceswater als het water dat in het fabrieksproces gebruikt wordt. Vormen van proceswater zijn bijvoorbeeld:

 • Spoelwater, voor het schoonspoelen van het product;
 • Water dat (bv. onder hoge druk) gebruikt wordt t.b.v. het schoonmaken van machines en ruimtes die in het productieproces gebruikt worden;
 • Koelwater, zijnde het water dat gebruikt wordt voor het koelen van het product of de machines;
 • Water dat wordt gebruikt voor het transport van producten;
 • Water dat als ingrediënt in producten wordt gebruikt.

Omdat het water in aanraking komt met het product, of in ieder geval het productieproces, wil je dat dit vrij van bacteriën, virussen, schimmels en gisten is. Zo worden vroegtijdige derving en slechte geur en/of smaak voorkomen. Dat verklaart het belang van kiemvrij proceswater.

Watter systeem
Collall directeur Patrick van Rhijn over Watter

Patrick van Rhijn - Collall B.V.

“Schoon water garandeert onze kwaliteit”

'Bij Collall maken we lijm- en verfproducten, onder meer op waterbasis en voor de meerderheid van de basisscholen in Nederland,' vertelt directeur Patrick van Rhijn. 'In onze productie is de kwaliteitscontrole daarom ontzettend belangrijk. Voorheen hadden we veel last van gisten in de grondstof. Hierdoor gingen verpakkingen bol staan en stonken de producten enorm.

'Met Watter hebben wij ons productieproces geoptimaliseerd waardoor wij nauwelijks meer kwaliteitsverlies hebben. We kunnen hierdoor de gisten en andere micro-organismen uitsluiten van onze productielijnen. Het is veilig en makkelijk in gebruik en ik zou niet meer zonder willen.'

Onafhankelijk wetenschappelijk getest

Al onze oplossingen zijn onafhankelijk getest op hun werkzaamheid in overeenstemming met standaard (EN) tests en zijn onder meer geschikt voor de desinfectie van:

 • Bacteriën (EN 1276)

 • Gisten en schimmels (EN 1650)

 • Virussen (EN 14476)

 • Oppervlaktes (EN 13697)

 • Ruimtes (EN 14349)

 • Medische instrumenten (EN 14561)

 • Watersystemen (EN 13623)

 • Handen (EN 1500)

   

Garandeer de optimale microbiologische kwaliteit van uw proceswater

Whitepaper: Over proceswater

Kiemdruk in het drinkwater kan de oorzaak zijn van onder meer kwaliteitsverlies en ongewenste geuren en smaken. Naast reiniging zijn er ook desinfectiestappen nodig. In deze whitepaper vindt u uitleg en tips over schoon water op uw bedrijf.