Garandeer de optimale microbiologische kwaliteit van uw proceswater

Whitepaper: Over proceswater

Kiemdruk in het drinkwater kan de oorzaak zijn van onder meer kwaliteitsverlies en ongewenste geuren en smaken. Naast reiniging zijn er ook desinfectiestappen nodig. In deze whitepaper vindt u uitleg en tips over schoon water op uw bedrijf.

Continue, residuarme proceswaterdesinfectie

Pathogenen floreren in natte omgevingen. Niet voor niets dat in veel watersystemen biofilm te vinden is; een samenwerking van micro-organismen dat zich door het systeem verspreidt, zichzelf goed beschermt en continu de schadelijke bacteriën, gisten en schimmels meegeeft aan het water om te koloniseren. Die micro-organismen kunnen uw producten contamineren. En omdat biofilm zich exponentieel vermenigvuldigt, is periodieke desinfectie vaak niet voldoende.

Met het Watter-systeem wordt er continu een bijzonder lage (maar zeer effectieve) dosering desinfectiemiddel aan het water meegegeven. Ons biologisch afbreekbare middel doodt de microbiologische vervuiling en zorgt voor een omgeving waarin geen nieuwe biofilm kan groeien. En omdat de dosering zo laag is, is de kans op residuen als chloraat ook bijzonder laag, in tegenstelling tot bijvoorbeeld chloordioxide.

Al een CIP-installatie? Geen probleem

Het Watter-systeem wordt vaak ter vervanging van uw huidige desinfectiemiddel toegevoegd aan een bestaande of nieuwe CIP-installatie. Vaak worden er meerdere middelen gebruikt in een CIP-installatie en met hulp van onze deskundige microbiologen kunnen we onderzoeken welke middelen overbodig worden met de inzet van onze technologie. Ook bij Frisian Egg in Drachten werden waterstofperoxide en perazijnzuur vervangen door het Watter-systeem.

Business case

Duurzame desinfectie in de voedingsmiddelenindustrie

Een producent in de voedingsmiddelenindustrie kreeg het kiemgetal in het proceswater niet goed onder controle, waardoor ze op zoek moesten naar een effectiever alternatief van hun huidige desinfectieproces en dat bijvoorkeur ook mens- en milieuvriendelijker was. Zo kwamen ze bij Watter uit.

De meetbare resultaten

  Totaal aeroob kiemgetal
14-01-2021
H2O2
27-01-2021
Watter
Bronkraan 660 kve/ml 0 kve/ml
Watertank 18.400 kve/ml 0 kve/ml

Sinds de ingebruikname van het Watter-systeem is er geen verhoogd kiemgetal meer gemeten is gebruikt men in het totale bedrijf 75% minder chemicaliën dan voor de aanschaf van het Watter-systeem.

Wat zou het u besparen als u jaarlijks 75% minder desinfectiemiddel hoeft in te kopen?

Heeft u een uitdaging met kiemen in uw proceswater?

Neem contact met ons op!

Zoals we keer op keer bewijzen zijn wij een unieke en duurzame oplossing tegen kiemen in het water. Weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!