Hoe werkt het?

Ons desinfectie apparaat maakt gebruik van een technologie die elektrochemische activatie (ECA) heet. In het Watter systeem worden zout en water geëlektrolyseerd en als resultaat ontstaat er een desinfectiemiddel met de belangrijkste actieve stof HOCl. Door de verscheidenheid aan actieve stoffen kan de concentratie zeer laag gehouden worden, zonder verlies van effectiviteit. Dit betekent dat er met veel minder desinfectiemiddel, veel betere resultaten behaald worden.

Hierdoor wordt het mogelijk om effectief te desinfecteren zonder gezondheidsrisico's. Denk bijvoorbeeld aan de drinkwatervoorziening voor dieren, proceswater in de levensmiddelenindustrie of legionella- en biofilmbestrijding in medische faciliteiten.

Watter is wetenschappelijk bewezen effectief te zijn

Bewezen effectief

De werking van ons desinfectie apparaat is uitvoerig getest door TNO en andere gerenommeerde wetenschappelijke instituten. De internationale EN-protocollen zijn bij deze tests gehanteerd.

Al onze oplossingen zijn onafhankelijk getest op hun werkzaamheid in overeenstemming met standaard (EN) tests en zijn onder meer geschikt voor de desinfectie van:

  • Bacteriën (EN 1276)

  • Gisten en schimmels (EN 1650)

  • Virussen (EN 14476)

  • Oppervlaktes (EN 13697)

  • Ruimtes (EN 14349)

  • Medische instrumenten (EN 14561)

  • Watersystemen (EN 13623)

​Watter is officieel geregistreerd als actieve stof- en product leverancier op de Europese artikel 95 lijst voor desinfectiemiddelen (PT1-5). Vermelding op de artikel 95 lijst is een voorwaarde om te voldoen aan de Europese Biocide Wetgeving.

Watter is succesvol getest tegen:

Bacteriën

Enterococcus hirae
Erwinia
Escherichia coli
Legionella pneumophila
Listeria monocytogenes
Mycobacterium terrae
Rhodococcus
Salmonella Typhimurium
Staphylococcus aureus (MRSA)
Pseudomonas aeruginosa
Vibrio Cholerae

Virussen

Adeno
Corona
Influenza H5N2
Noro
PlAMV
Polio
Rota

Schimmels en gisten

Aspergillus niger
Candida albicans
Fusarium
Penicillium