Overslaan en ga direct naar de inhoud
desinfectiesysteem vroeger en nu

Het Watter-systeem

Eén desinfectie apparaat, vele hygiëne oplossingen.

Veel gebruikt t.b.v. proceswaterdesinfectie en drinkwaterdesinfectie (veehouderijen)

✓ Unieke ECA technologie ✓ Geen residuen ✓ Biologisch afbreekbaar

Het Watter-systeem is ontwikkeld om op locatie een duurzaam desinfectiemiddel (HOCl) te produceren uit slechts stroom, zout en water. Dit desinfectiemiddel maakt ziekteverwekkende bacteriën, schimmels, gisten en virussen onschadelijk, zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. Het desinfectiemiddel is namelijk biologisch afbreekbaar en laat geen residuen achter. De oplossing voor continue biofilm bestrijding.

Het Watter-systeem is effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen en veilig voor mens, dier en milieu. We vinden het belangrijk dat middelen op de juiste wijze worden ingezet en dat de focus ligt op goede begeleiding door onze eigen microbiologen. Door het aanbieden van ons desinfectie apparaat worden gebruikers onafhankelijk van een leverancier en voorkomen we onder- en overdosering met schadelijke chemicaliën.

Hoe werkt het?

Ons desinfectie apparaat maakt gebruik van een technologie die elektrochemische activatie (ECA) heet. In het Watter-systeem worden zout en water geëlektrolyseerd en als resultaat ontstaat er een desinfectiemiddel met de belangrijkste actieve stof HOCl. Door de verscheidenheid aan actieve stoffen kan de concentratie zeer laag gehouden worden, zonder verlies van effectiviteit. Dit betekent dat er met veel minder desinfectiemiddel, veel betere resultaten behaald worden.

Hierdoor wordt het mogelijk om effectief te desinfecteren zonder gezondheidsrisico's. Denk bijvoorbeeld aan de drinkwatervoorziening voor dieren, proceswater in de levensmiddelenindustrie of legionella- en biofilmbestrijding in medische faciliteiten.

Watter is wetenschappelijk bewezen effectief te zijn

Bewezen effectief

 

De werking van ons desinfectie apparaat is uitvoerig getest door TNO en andere gerenommeerde wetenschappelijke instituten. De internationale EN-protocollen zijn bij deze tests gehanteerd.

Al onze oplossingen zijn onafhankelijk getest op hun werkzaamheid in overeenstemming met standaard (EN) tests en zijn onder meer geschikt voor de desinfectie van:

  • Bacteriën (EN 1276)

  • Gisten en schimmels (EN 1650)

  • Virussen (EN 14476)

  • Oppervlaktes (EN 13697)

  • Ruimtes (EN 14349)

  • Medische instrumenten (EN 14561)

  • Watersystemen (EN 13623)

​Watter is officieel geregistreerd als actieve stof- en product leverancier op de Europese artikel 95 lijst voor desinfectiemiddelen (PT1-5). Vermelding op de artikel 95 lijst is een voorwaarde om te voldoen aan de Europese Biocide Wetgeving.

Watter is succesvol getest tegen:

Bacteriën

Enterococcus
Erwinia
Escherichia coli
Legionella pneumophila
Listeria monocytogenes
Methicillin resistant
Staphylococcus aureus (MRSA)
Mycobacterium terrae
Rhodococcus
Salmonella Typhimurium
Staphylococcus aureus
Pseudomonas aeruginosa
Vibrio Cholerae

Virussen

Adeno
Corona
Influenza H5N2
Noro
PlAMV
Polio
Rota

Schimmels en gisten

Aspergillus niger
Candida albicans
Fusarium
Penicillium

Vervang schadelijke chemicaliën

Interessant voor u?

Met het Watter-systeem verduurzaamt u niet alleen, uw bespaart ook op tijd, opslag en CO2 uitstoot. Meer weten?