Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het Watter systeem

 

Eén desinfectie apparaat, vele hygiëne oplossingen.

Het Watter systeem is ontwikkeld om op locatie een duurzaam desinfectiemiddel te produceren uit slechts stroom, zout en water. Dit desinfectiemiddel maakt ziekteverwekkende bacteriën, biofilm, schimmels, gisten en virussen onschadelijk, zonder gebruik te maken van schadelijke chemicaliën. Het desinfectiemiddel is namelijk biologisch afbreekbaar en laat geen residuen achter. 

Watter is effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen en veilig voor mens, dier en milieu. We vinden het belangrijk dat middelen op de juiste wijze worden ingezet en dat de focus ligt op goede begeleiding. Door het aanbieden van het Watter systeem worden gebruikers onafhankelijk van de leverancier en voorkomen we onder- en overdosering.

Hoe werkt het?

Het Watter systeem maakt gebruik van een technologie die elektrochemische activatie (ECA) heet. In de machine worden zout en water geëlektrolyseerd en als resultaat ontstaat er een desinfectiemiddel met meer dan 20 actieve stoffen. Door de verscheidenheid aan actieve stoffen kan de concentratie zeer laag gehouden worden, zonder verlies van effectiviteit. Dit betekent dat er met veel minder desinfectiemiddel, veel betere resultaten behaald worden.

Hierdoor wordt het mogelijk om effectief te desinfecteren zonder gezondheidsrisico's. Denk bijvoorbeeld aan de drinkwatervoorziening voor dieren, proceswater in de levensmiddelenindustrie of legionella- en biofilmbestrijding in medische faciliteiten.

Bewezen effectief

 

De werking van het Watter systeem is uitvoerig getest door TNO en andere gerenommeerde wetenschappelijke instituten. De internationale EN-protocollen zijn bij deze tests gehanteerd.

Al onze oplossingen zijn onafhankelijk getest op hun werkzaamheid in overeenstemming met standaard (EN) tests en zijn onder meer geschikt voor de desinfectie van:

  • Bacteriën (EN 1276)

  • Gisten en schimmels (EN 1650)

  • Virussen (EN 14476)

  • Oppervlaktes (EN 13697)

  • Ruimtes (EN 14349)

  • Medische instrumenten (EN 14561)

  • Watersystemen (EN 13623)

​Watter is officieel geregistreerd als actieve stof- en product leverancier op de Europese artikel 95 lijst voor desinfectiemiddelen (PT1-5). Vermelding op de artikel 95 lijst is een voorwaarde om te voldoen aan de Europese Biocide Wetgeving.

Watter is succesvol getest tegen:

Bacteriën

Enterococcus hirae
Erwinia
Escherichia coli
Legionella pneumophila
Listeria monocytogenes
Methicillin resistant
Staphylococcus aureus (MRSA)
Mycobacterium terrae
Rhodococcus
Salmonella Typhimurium
Staphylococcus aureus
Pseudomonas aeruginosa
Vibrio Cholerae

Virussen

Adeno
Influenza H5N2
Noro
PlAMV
Polio
Rota

Schimmels en gisten

Aspergillus niger
Candida albicans
Fusarium
Penicillium

Neem contact op

Bel ons tijdens kantooruren op tel. 0592 715 300 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top