Overslaan en ga direct naar de inhoud

Oppervlakte- en ruimtedesinfectie met HOCl

✓ Effectief tegen bacteriën, schimmels, gisten en virussen;

✓ Geregistreerd als actieve stof- en productleverancier op de Europese Artikel 95 lijst

✓ Zonder het gebruik van dure chemicaliën: volledig biologisch afbreekbaar

✓ Veilig in gebruik (zonder alcohol of bijtende chemicaliën)

Met Watter wordt u zelfvoorzienend op gebied van desinfectie voor oppervlaktes zoals werkplekken, kantines en laboratoria, maar ook ruimtes. Dit betekent dat u verzekerd bent van een effectief desinfectiemiddel binnen handbereik. Door de vervanging van giftige en dure chemicaliën bent u bovendien voordeliger uit in opslag en transport.

Hoe desinfecteer ik oppervlaktes met WDS?

Oppervlaktedesinfectie is het bestrijden van micro-organismen op oppervlakken, zoals tafels, vloeren, instrumenten en ruimtes. Hier zijn vijf stappen die u kunt volgen om oppervlakken op de juiste manier te desinfecteren met Watter Disinfection Solution (WDS):

 1. Pak het desinfectiemiddel: Pak WDS wanneer u bacteriën, virussen, schimmels en/of gisten wilt doden.
 2. Maak het oppervlak schoon: Verwijder vuil of stof van het oppervlak voordat u begint met desinfecteren. Dit kan worden gedaan met bijvoorbeeld water (en/of een reinigingsmiddel) en een doek.
 3. Breng het desinfectiemiddel aan: Breng de WDS aan en zorg ervoor dat het oppervlak volledig bedekt is met het middel. 
 4. Laat het middel vijf minuten inwerken.
 5. Droog het oppervlak: Laat het oppervlak volledig drogen voordat u het opnieuw gebruikt. Ook is het mogelijk het oppervlak te drogen door middel van bijvoorbeeld een schone doek.

Het is belangrijk om te onthouden dat desinfectiemiddelen alleen effectief zijn als ze correct worden gebruikt. Zorg ervoor dat u de instructies op het etiket volgt en het oppervlak volledig bedekt met het desinfectiemiddel. Voor meer informatie is het verstandig om de website van het RIVM te bezoeken.

ruimtedesinfectie

Vernevel ruimtes met HOCl

Het Watter systeem produceert ter plekke een desinfectiemiddel op basis van water, zout en elektriciteit. De desinfectiemiddel is uitvoerig getest en is effectief tegen micro-organismen. De belangrijkste werkzame stof in het middel is HOCl (wat is HOCl?) wat vriendelijk is voor mens, dier en het milieu. Zowel als vloeistof als verneveld. Een opkomende trend in Europa en met name in Azië is het vernevelen van HOCl in ruimtes om zowel lucht, als oppervlakken te desinfecteren. Uit onafhankelijk onderzoek is gebleken dat HOCl niet alleen oppervlakken kan desinfecteren, maar ook aerosolen aanpakt. Daarbij is aangetoond dat daarmee voldoende logreductie gehaald wordt om besmetting en verspreiding te voorkomen. Deze studies kunnen op aanvraag worden toegezonden.

Vernevelaars specifiek voor HOCl

Het desinfectiemiddel dat het Watter systeem produceert, heeft een licht oxiderende werking. Dat betekent dat niet zomaar elke vernevelaar geschikt om te gebruik in samenwerking, omdat onderdelen dan kunnen roesten en het apparaat dan snel stuk gaat. Watter beveelt daarom vernevelaars aan die speciaal ontwikkeld zijn voor het gebruik van HOCl. We produceren deze niet zelf, maar werken samen met een partij die dit wel voor u kan leveren. Uiteraard kunnen we de contactgegevens op verzoek toesturen.

Oppervlaktedesinfectie

De toekomst van desinfectiemiddelen

Nu
Met Watter
Uw voordeel
Afhankelijkheid van leveranciers Zelfvoorzienend worden Volledig zelfvoorzienend zijn van een virusdodend desinfectiemiddel
Gebruik van schadelijke
desinfectiemiddelen
Gebruiksvriendelijk virusdodend desinfectiemiddel Effectieve bescherming van werknemers en cliënten
tegen oa. Corona- en Norovirus
Verhoging van desinfectiekosten Betaalbare oplossing voor een vaste maandelijkse prijs Besparingen op desinfectiemiddelen
Toename van plastic
verpakkinge
Geen gebruik van plastic verpakkingen Significante reductie van plastic afval(stromen)
Toename
transportbewegingen
Geen transport van chemicaliën,
dus minder uitstoot van CO2
Bijdrage aan duurzame bedrijfsvoering (<CO2)
Opslag van (brand)gevaarlijke stoffen Geen aparte opslaglocatie nodig voor (brand)gevaarlijke stoffen Uitsluiting opslag en gebruik gevaarlijke goederen
Watter Desinfectie Machine

Watter = veilige en effectieve desinfectie

 

De werking van het Watter systeem is uitvoerig getest door TNO en andere gerenommeerde wetenschappelijke instituten. Al onze oplossingen zijn onafhankelijk getest op hun werkzaamheid in overeenstemming met standaard (EN) testen zijn onder meer geschikt voor de desinfectie van:

 • Oppervlaktes (EN 13697)
 • Bacteriën (EN 1276)
 • Gisten en schimmels (EN 1650)
 • Virussen (EN 14476)
 • Ruimtes (EN 14349)
 • Medische instrumenten (EN 14561)
 • Watersystemen (EN 13623)
 • Handen (EN 1500)

Watter is officieel geregistreerd als actieve stof- en product leverancier op de Europese artikel 95 lijst voor desinfectiemiddelen (PT1-5). Vermelding op de artikel 95 lijst is een voorwaarde om te voldoen aan de Europese Biocide Wetgeving.

De in-situ oplossing voor oppervlaktedesinfectie

Het Watter systeem is een revolutionaire technologie dat ter plekke een duurzaam desinfectiemiddel maakt. Met het Watter systeem heeft u geen dure en giftige chemicaliën meer nodig. Het is effectief, veilig en toegestaan