Overslaan en ga direct naar de inhoud

Desinfecteer uw spoelwater met Watter!

Er zijn veel processen waar spoelwater van belang is, bijvoorbeeld bij het brouwen van bier, het afspoelen van groente en fruit en het schoonspoelen van kratten en transportbanden. Het is belangrijk dat dit water microbiologisch schoon is om te voorkomen dat uw producten gecontamineerd raken. Microbiologische vervuiling wordt vaak veroorzaakt door biofilmvorming in de leidingen, de micro-organismen in dit biofilm komen in het water wanneer de leidingen worden doorgespoeld. Het biofilm kan daarnaast zorgen voor verstoppingen,

Het zorgen voor schone leidingen is daarom erg belangrijk. Kiemvrij water gebruiken tijdens het spoelen is daarom van groot belang.

Risico’s biofilm

Biofilm is een slijmerige laag van samenwerkende micro-organismen. Wanneer dit zich hecht aan oppervlakken kan dit zorgen voor contaminatie van producten. Ook microbieel geïnduceerde corrosie (MIC) kan een gevolg van biofilm zijn. Na de beginfase van dit biofilm is het zeer lastig te verwijderen, wat negatieve effecten kan hebben op uw productie. Biofilm kan ervoor zorgen dat micro-organismen zich in het spoelwater mengen, wat kan zorgen voor besmettingen met bacteriën als Salmonella of Pseudomonas. Dit kan uw product kwaliteit aantasten. 

Het desinfecteren van uw leidingen is van groot belang. Hierdoor wordt niet alleen de biofilm verwijderd, maar worden ook uw productie en winst veiliggesteld. Bovendien zorgt het ervoor dat uw werknemers en klanten geen gezondheidsrisico lopen. Dit is bijvoorbeeld het geval in de voedselindustrie, waar regelmatig besmette producten worden teruggeroepen. 

Desinfectie met traditionele chemicaliën

Traditionele chemicaliën hebben meerdere problemen. Niet alleen verwijderen ze biofilm slechts tijdelijk. Maar producten zoals natriumhypochloriet zijn schadelijk voor de menselijke gezondheid. Daarnaast zijn deze chemicaliën alleen effectief bij de correcte dosering. Als deze handmatig gemixt moeten worden, kan het zijn dat dit niet correct wordt gedaan, wat effectiviteit schaadt. Watter heeft een oplossing gevonden om niet alleen effectiever, maar ook veiliger uw spoelwater te desinfecteren.

Desinfectie met Watter

Het Watter-systeem produceert een licht oxiderend desinfectiemiddel op basis van alleen stroom, zout en water. Dit is een biocide dat duurzaam en biologisch afbreekbaar is, maar juist ook effectief. Het verwijdert niet alleen biofilm, maar ook verscheidene schimmels, bacteriën en virussen. Daarnaast produceert u het middel zelf op locatie. Het wordt automatisch goed gedoseerd in uw water met slechts een lage concentratie aan desinfectiemiddel voor effectieve waterdesinfectie. Dit betekent geen constante inkoop, opslag en levering van dure en schadelijke chemicaliën. Hiermee bespaart u geld, vermindert u het gebruik van plastic en beperkt u de CO2-uitstoot.

 

Wilt u ook kiemvrij spoelwater?

Neem vrijblijvend contact met ons op!

Wij zijn een unieke en duurzame oplossing tegen kiemen in het water. Weten wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Garandeer de optimale microbiologische kwaliteit van uw proceswater

Whitepaper: Over proceswater

Kiemdruk in het drinkwater kan de oorzaak zijn van onder meer kwaliteitsverlies en ongewenste geuren en smaken. Naast reiniging zijn er ook desinfectiestappen nodig. In deze whitepaper vindt u uitleg en tips over schoon water op uw bedrijf.