Overslaan en ga direct naar de inhoud
Watter systeem

Het Watter systeem

Sinds 2008 desinfecteren we al drinkwater voor geiten

Weet u zeker of het water dat uw geiten drinken van optimale kwaliteit is? Drinkwater en biofilm zijn vaker dan gedacht de basis voor onverklaarbare uitbraken van bijvoorbeeld E. coli en Salmonella. In onze ervaring blijkt dat geitenhouders het belang van goed drinkwater voor hun geiten onderschatten. Vaak wordt de kwaliteit van het drinkwater nog wel gemeten, echter bij de kraan en niet in de trog. Maar in de leidingen richting de drinkpunten schuilt nu net het gevaar. Daar komt vaak biofilm voor wat een verzameling is van bacterien, virusen, schimmels en gisten.

​Watter is al meer dan tien jaar de expert in drinkwater op geitenhouderijen. Als enige in Nederland bieden wij een structurele oplossing voor schoon water tot en met de troggen, zonder dat u veel werk moet steken in het schoonhouden van de bakken of het gebruiken van giftige toevoegingen zoals waterstofperoxide of chloor(dioxide). 

​Verzeker uzelf van veilig en 100% schoon drinkwater met de garantie van Watter. Laat ons u informeren over de voordelen op uw bedrijf.

Een Watter systeem op proef?

Wist u dat u het Watter systeem ook eerst kunt uitproberen? Bevalt het niet? Dan halen we de machine weer op. En bent u LTO lid? Dan krijgt u 50% korting op de proefperiode, zodat u erg laagdrempelig kunt testen wat schoon drinkwater voor uw koeien doet.

Veelgestelde vragen over drinkwater voor geiten

Nee, slijm in de drinkbak is bijna altijd terug te leiden naar biofilm in de waterleiding. Het is dus niet het resultaat van kwijl van de geiten, maar een verontreiniging van het drinkwater en dus een bron van ziektekiemen.

Het Watter systeem doodt de Salmonella bacterie in het drinkwater. Drinkwater is de voornaamste bron van Salmonella-infecties, maar dat betekent niet dat uw koeien niet op een andere manier nog Salmonella kunnen oplopen. Maar kans wordt aanzienlijk beperkt met een Watter systeem.

Een groot deel van uw kosten en arbeid zit in het voer van de dieren. Het drinkwater beslaat echter twee keer zoveel van het rantsoen. Schoon water zorgt ervoor dat voer beter wordt benut en tegelijkertijd dat de energie niet wordt verspild aan het afweersysteem.

Schoon water dat uw bedrijf binnenstroomt moet nog een lange weg afleggen totdat het bij uw dieren belandt. Denk aan buffer- en breektanks, hoge temperaturen door melkkoeling, drukverschil en misschien wel toevoegingen als medicijnen en mineralen. Deze zorgen voor groei van biofilm in zelfs het beste water. Enkel de kwaliteit van het water op de drinkplek is van belang.

Zelfs een gezonde koe heeft last van vervuild water. De kiemen in het water zijn lichaamsvreemd en moeten worden opgeruimd door het afweersysteem van het dier. Dit kost onnodig veel energie. Energie dat het dier uit het voer moet halen en dus niet benut voor de melkproductie.

Al meer dan 10 jaar is Watter expert op gebied van schoon drinkwater. Hierdoor kunnen wij een structurele oplossing bieden waarbij dure en giftige toevoegingen overbodig zijn. Neem contact op en ontdek wat uw voordelen zijn.

Als LTO lid kunt u genieten van extra voordeel. Watter is namelijk de exclusieve partner van LTO Ledenvoordeel om het drinkwater in de veehouderij naar een hoger niveau te brengen. Johan Schuitemaker van LTO zegt hierover: "Naast de gezondheid van de dieren is milieu een belangrijk thema in de veehouderij. Watter past wat ons betreft dan ook goed in onze visie."

Bekijk hier de grenswaarden vastgesteld door de GD voor waterkwaliteit.

Altijd in de buurt

Met honderden installaties in heel Nederland is er altijd een tevreden Watter-gebruiker bij u in de buurt. Lees meer ervaringen via de knop hieronder of neem contact met ons op voor een specifieke vraag naar referenties.