Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het desinfectiemiddel dat op locatie geproduceerd wordt door het Watter-systeem noemen we Watter Disinfection Solution (WDS). Dankzij de belangrijkste werkzame stof HOCl is het middel is het een uitstekend alternatief voor meerdere conventionele middelen en te gebruiken voor verschillende toepassingen. En omdat onze technologie breed inzetbaar is, kan het daarmee ook geld, plasticafval en transporten (CO2 uitstoot) besparen.

Voorbeelden van inzet Watter Disinfection Solution

Een veelzijdig desinfectiemiddel met HOCl als meest belangrijke werkzame stof

Het desinfectiemiddel van Watter is dus tegen een breed spectrum aan microorganismen effectief. Dit gaat zowel om bacteriën, schimmels, gisten en virussen. De belangrijkste werkzame stof is HOCl, ofwel hypochlorigzuur. Dit is bij een ongeveer 100 maal zo lage dosering net zo effectief als gewoon chloor (bleek). Dat betekent dat er veel minder middel nodig is, voor een zelfde biocidewerking. En dat slechts op basis van hernieuwbare bronnen als leidingwater, zout en stroom.

Geen CMR-stof

Omdat ons desinfectiemiddel in zulke lage concentraties ingezet wordt, is het niet opgenomen in de gevaarlijke stoffen lijst. Daarnaast is het ook veilig te gebruiken voor mens en dier. Er zijn in Azië en Amerika zelfs studies gedaan omtrent wonddesinfectie met HOCl en dat leverde verbluffende resultaten op. HOCl is namelijk een lichaamseigen stof, dat door onze neutrofielen geproduceerd wordt om infecties tegen te gaan.

Omdat het niet op de gevaarlijke stoffen lijst staat, heeft u ook niet de bijkomende administratieve en veiligheidsverplichtingen die bij het gebruik komen kijken. Dat scheelt in tijd en inkoop van de benodigde veiligheidsmaterialen als pakken, handschoenen en maskers.

Overzicht te vervangen desinfectiemiddelen

Meer weten?

Vele voordelen, vele toepassingen

Wilt u weten of ons duurzame desinfectiemiddel geschikt is voor uw toepassing? Neem dan snel contact met ons op. Onze research & development afdeling staat voor u klaar.