Overslaan en ga direct naar de inhoud

Dit is hét alternatief voor waterstofperoxide

Waterstofperoxide is heel reactief, maar ook instabiel. Ontdek een alternatief desinfectiemiddel die stabieler is en minstens net zo effectief! Lees hieronder meer over hoe je beter te werk kan gaan met het desinfecteren!

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide (H2O2) is een kleurloze en geurloze vloeistof die bestaat uit waterstof- en zuurstofatomen. Het is een oxidatiemiddel maar ook een aggressief bleekmiddel dat veel wordt gebruikt in industriële toepassingen, zoals het ontsmetting van medische instrumenten en desinfectie van drinkwater. Daarnaast kan je het ook gebruiken als component voor raketbrandstof. Het kan gevaarlijk zijn bij hoge concentraties en moet daarom voorzichtig worden gehanteerd en opgeslagen.

HOCl van Watter

Bij Watter is er een beter desinfectiemiddel ontwikkeld: Hypochloorzuur (HOCl). HOCl wordt gemaakt in het Watter Systeem, wat gemaakt van slechts drie simpele ingrediënten. De ingrediënten zijn water, zout en elektriciteit. Door een proces genaamd elektrolyse ontstaat de Hypochloorzuur. De verfijnde samenstelling van voornamelijk HOCl noemen we ook wel het Watter Disinfection Solution, afgekort WDS.

Hoe werkt Watter Disinfection Solution?

De voornaamste werkzame stof in Watter Disinfection Solution is HOCl. Door onze gepatenteerde Watter Technologie kunnen wij een systeem leveren die HOCl op locatie kan produceren. In het kort, deze technologie maakt gebruik van het elektrolyseren van een zoutoplossing. Hierdoor ontstaat een desinfectiemiddel waarvan HOCl de belangrijkste effectieve stof is. Omdat HOCl een oxiderende eigenschap heeft, is dit desinfectiemiddel zeer effectief tegen schimmels, gisten, bacteriën en virussen. Dit desinfectiemiddel is daarom ook te gebruiken voor desinfectie van drinkwater voor vee, maar ook desinfectie van proceswater. 

Waarom is WDS beter dan waterstofperoxide?

Ten eerste is HOCl veiliger en milder dan waterstofperoxide, zo kan je HOCl gebruiken zonder voorschriften en waterstofperoxide kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen. Daarnaast is HOCl effectief tegen een breed scala aan bacteriën, virussen en schimmels, inclusief resistente stammen. Het is ook effectief bij het verwijderen van biofilms en het voorkomen van herbesmetting. Waterstofperoxide daarentegen is minder effectief tegen sommige micro-organismen en kan de smaak en textuur van voedingsmiddelen aantasten. Tenslotte is HOCl milieuvriendelijker want HOCl produceert geen schadelijke bijproducten en laat geen schadelijke residuen achter. Alle voordelen van HOCl op waterstofperoxide staan hieronder in de tabel.

 

Hypchlorigzuur

Waterstofperoxide

Wetenschappelijke formule

HOCl

H2O2

Productie

Door het elektrolyseren van water en zout

Door de elektrolyse en via een auto redoxreactie van water.

Kleur

Transparant 

Transparant 

Efficacy

Effectief tegen:

 • Bacteriën
 • Virussen
 • Schimmels
 • Gisten

Effectief tegen:

 • Bacteriën
 • Virussen
 • Schimmels
 • Gisten

Bijeffecten

Hypoallergeen en vriendelijk voor de huid

 • Bij inademing irriterend aan de longen
 • Bij contact levert het pijnlijk blaren op
 • Bij contact kans op Brandwonden
 • In staat om pigment van je huid te verwijderen

Waarschuwingssymbolen

N.v.t.

                 

Overtuigd?

Mocht u verdere informatie willen over ons systeem? Twijfel dan niet en neem contact met ons op.