Overslaan en ga direct naar de inhoud

Een duurzaam alternatief voor ethanol of alcohol bij desinfectie

 

Met Watter zijn giftige en brandbare middelen zoals ethanol overbodig.

Ethanol is een alcoholsoort dat vaak als ontsmettingsmiddel gebruikt wordt of als bestanddeel in een ontsmettingsmiddel zit. Het is een chemische stof die virussen en bacteriën kan doden. Daarom is het bij gebruik in de juiste concentratie een zeer effectief middel. Het wordt veelvuldig ingezet in ziekenhuizen om oppervlakken en instrumenten te desinfecteren, en dit is niet zonder reden.

 Hoewel ethanol of alcohol vaak wordt ingezet voor desinfectiedoeleinden, zijn er zeker nadelen aan verbonden. In de eerste plaats is het een giftige substantie. Het inademen van ethanoldamp is zeer ongezond en langdurige blootstelling kan ziektes zoals levercirrose, kanker en onvruchtbaarheid veroorzaken. Bovendien is het een ontvlambare stof met brandgevaarlijke eigenschappen. Het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden brengt dus grote risico’s met zich mee. Als desinfectie met alcohol een routineklus is binnen uw bedrijf of instelling, is het ook een fikse kostenpost die steeds terugkomt.

Een alternatief voor ethanol of alcohol bij desinfectie van oppervlakten en instrumenten?

Desinfectie kan ook op een veilige wijze worden uitgevoerd zonder gebruik te maken van gevaarlijke chemicaliën, zoals ethanol of alcohol. Watter Disinfection Solution is een duurzaam en biologisch afbreekbaar alternatief voor alcohol en in te zetten voor desinfectie van bijvoorbeeld oppervlakken en instrumenten in de gezondheidszorg. Het is in staat om een lange lijst van bacteriën, virussen en schimmels te doden. Dit door middel van een desinfectiemiddel waarin HOCl de meest actieve stof is.

Zo werkt het alternatief voor ethanol en alcohol bij desinfectie

Met een Watter systeem maakt u het veilige en effectieve alternatief voor ethanol t.b.v. desinfectie helemaal zelf. Hierdoor wordt desinfectie veiliger en goedkoper. Het apparaat gebruikt stroom, zout en water. Door elektrolyse van zout en water ontstaat er een desinfectiemiddel met als belangrijkste actieve stof HOCl die de schadelijke micro-organismen doodt. De concentraties blijven bijzonder laag, hierdoor blijft Watter volledig biologisch afbreekbaar. Het is dus een veilig alternatief voor alcohol of ethanol bij desinfectie.

De verschillen op een rij:

 

Watter (Hypochlorigzuur)

Ethanol/alcohol

Wetenschappelijke formule

HOCI

C2H6O

Productie

Elektrolyseren van water en zout

Petrochemisch proces

Kleur

Transparant

Transparant

Efficiacy

Uiterst effectief tegen:

Bacteriën

Virussen

Schimmels/gisten

Bij juiste dosering zeer effectief. Te hoge of te lage concentraties verminderen de bacteriedodende werking.

Bijeffecten

Hypoallergeen en zacht voor de huid

Giftig bij inademing, explosief

Waarschuwingssymbolen

Geen

Meer weten over Watter?

Is dit alternatieve desinfectiemiddel voor ethanol geknipt voor toepassing in uw organisatie? Meer weten over het apparaat, de kosten en de voordelen? Lees de gebruikerservaringen van onze klanten en ontdek wat Watter hen oplevert. Nieuwsgierig wat het u op kan leveren?