Er is een duurzaam alternatief voor ethanol/alcohol bij desinfectie

Met Watter zijn giftige en brandbare middelen overbodig.

Hierom zoekt u naar een alternatief voor ethanol t.b.v. desinfectie

Ethanol is een alcoholsoort dat vaak in of als ontsmettingsmiddel gebruikt wordt. Het is een chemische stof die virussen en bacteriën kan doden. Daarom is het bij gebruik in de juiste concentratie, een zeer effectief middel. Het wordt niet voor niets vaak ingezet om oppervlakten of instrumenten in ziekenhuizen te desinfecteren. 

 

Het gebruik van ethanol of alcohol voor desinfectie heeft ook nadelen. Ten eerste is het een giftige stof. Inademen van ethanoldamp is zeer ongezond en langdurige blootstelling kan ziektes zoals levercirrose, kanker en onvruchtbaarheid veroorzaken. Verder is het een brandbaar en licht ontvlambare stof. Het opslaan en vervoeren van grote hoeveelheden brengt dus grote risico’s met zich mee. Als desinfectie met alcohol een routineklus is binnen uw bedrijf of instelling, is het ook een fikse kostenpost die steeds terugkomt.

Een alternatief voor alcohol bij desinfectie van oppervlakten en instrumenten?

Veilige desinfectie kan ook zonder gevaarlijke chemicaliën zoals alcohol of ethanol. Watter Disinfection Solution is een duurzaam en biologisch afbreekbaar alternatief voor alcohol en in te zetten voor desinfectie van bijvoorbeeld oppervlakten en instrumenten in de gezondheidszorg. Het is in staat een lange lijst van bacteriën, virussen en schimmels te doden met een desinfectie waarbij HOCl de actiefste stof is. 

 

Zo werkt het alternatief voor ethanol bij desinfectie

 

Met een Watter systeem maakt u het veilige en effectieve alternatief voor ethanol t.b.v. desinfectie helemaal zelf. Desinfectie wordt veiliger en goedkoper. Het apparaat gebruikt stroom, zout en water. Door elektrolyse van zout en water ontstaan er een desinfectiemiddel met HOCl als meest effectieve stof die de schadelijke micro-organismen doodt. De concentraties zijn bijzonder laag. Hierdoor blijft Watter volledig biologisch afbreekbaar. Het is dus een veilig alternatief voor alcohol of ethanol bij desinfectie.

De verschillen op een rij:

 

Watter (Hypochlorigzuur)

Ethanol/alcohol

Wetenschappelijke formule

HOCI

C2H6O

Productie

Elektrolyseren van water en zout

Petrochemisch proces

Kleur

Transparant

Transparant

Efficiacy

Uiterst effectief tegen:

Bacteriën

Virussen

Schimmels/gisten

Bij juiste dosering zeer effectief. Te hoge of te lage concentraties verminderen de bacteriedodende werking.

Bijeffecten

Hypoallergeen en zacht voor de huid

Giftig bij inademing, explosief

Waarschuwingssymbolen

Geen

Meer weten over Watter?

Is dit alternatieve desinfectiemiddel voor ethanol geknipt voor toepassing in uw organisatie? Meer weten over het apparaat, de kosten en de voordelen? Lees de gebruikerservaringen van onze klanten en ontdek wat Watter hen oplevert. Nieuwsgierig wat het u op kan leveren?