Veilig, duurzaam en effectief

Ontdek de toekomst van desinfectie met Watter

Watter biedt duurzame desinfectieoplossingen, door bedrijven op locatie zelf een bewezen effectief desinfectiemiddel te laten produceren op basis van water, zout en stroom. Dit biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel wordt veel gebruikt t.b.v. kiemvrij proceswater, schoon drinkwater voor dieren en oppervlakte desinfectie.

Al onze oplossingen zijn onafhankelijk getest op hun werkzaamheid in overeenstemming met standaard (EN) tests en zijn onder meer geschikt voor de desinfectie van:

  • Bacteriën (EN 1276)

  • Gisten en schimmels (EN 1650)

  • Virussen (EN 14476)

  • Oppervlaktes (EN 13697)

  • Ruimtes (EN 14349)

  • Medische instrumenten (EN 14561)

  • Watersystemen (EN 13623)

Watter is officieel geregistreerd als actieve stof- en product leverancier op de Europese artikel 95 lijst voor desinfectiemiddelen (PT1-5).

Meer weten over onze desinfectietechnologie?

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van het Watter systeem voor uw organisatie of bedrijf?

Het Watter systeem

 

Eén desinfectie apparaat, vele hygiëne oplossingen.

Het Watter systeem is ontwikkeld om op locatie een duurzaam desinfectiemiddel te produceren uit slechts stroom, zout en water. Dit milieuvriendelijke desinfectiemiddel maakt ziekteverwekkende bacteriën, biofilm, schimmels, gisten en virussen onschadelijk.

Het is biologisch afbreekbaar en laat geen residuen achter. Het is veilig voor mensen, dieren en milieu. Bovenal bespaart het kosten.

HOCl de belangrijkste werkzame stof

Het Watter systeem produceert een desinfectievloeistof met meer dan 20 werkzame stoffen. De belangrijkste werkzame stof in ons desinfectiemiddel is HOCl, ofwel onderchlorigzuur. HOCl wordt veelal gebruikt als desinfectant vanwege de oxiderende eigenschap. Het is zeer effectief tegen bacteriën, virussen, schimmels en gisten. Daarnaast is het slechts een zwak zuur, vergelijkbaar met citrusvruchten. HOCl wordt geproduceerd met een techniek die Elektrochemische Activatie (ECA) heet. In dit proces wordt een oplossing van water en zout ge-elekrolyseerd en daardoor ontstaat het desinfectiemiddel. Dit proces is erg duurzaam, er is immers alleen water, zout en stroom nodig.

Meer weten over HOCl? Lees dan hier verder.

Deze werkzame stof, in combinatie met de productie op locatie, is de toekomst van desinfectie. Ten opzichte van tradionele desinfectiemiddelen, zoals ethanol en chemicaliën, heeft het vele voordelen:

  • Het is veilig voor mens en dier -> Geen CMR eigenschappen, niet brandbaar of giftig
  • Er zijn geen plastic verpakkingen nodig -> Minder plastic afvalstromen
  • Er is geen transport meer nodig -> vermindering CO2 uitstoot

Wees ook onderdeel van een schonere toekomst die ook nog eens beter is voor uw portemonnee. Ontdek Watter!

Eerst uitproberen

Watter Systeem op proef?

Watter heeft voor elke toepassing een proefperiode, waarbij u onze revolutionaire technologie gedurende een bepaalde periode mag uitproberen. 

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.