Overslaan en ga direct naar de inhoud

Profiteer van 36% MIA en 75% VAMIL

Ontdek de effectieve oplossing voor klauwdesinfectie bij koeien met onze zelfontwikkelde klauwdesinfectiemat. Geschikt voor gebruik bij melkrobots, maar ook in terugloopgangen bij melkstallen. Deze mat biedt een eenvoudige en doeltreffende manier om de klauwen van koeien te desinfecteren. Met een uniek ontwerp en met materialen specifiek geschikt en bijpassend bij het Watter-systeem, zorgt de mat ervoor dat koeien bij het verlaten van de melkrobot automatisch hun klauwen desinfecteren. Dit helpt bij het voorkomen van klauwproblemen en het verminderen van de verspreiding van infecties. Verhoog de gezondheid en het welzijn van uw koeien en verbeter de algemene hygiëne op uw bedrijf. Bestel vandaag nog uw klauwdesinfectiemat en zorg voor gezonde en sterke klauwen bij uw koeien.

Het RVO heeft het product zelfs al aan de MIA/Vamil lijst voor duurzame investering toegevoegd. U profiteert van 36% MIA en 75% Vamil op de investering in formaline-vrije klauwdesinfectie met Watter.

Voordelen klauwdesinfectiemat van Watter

  • ✓ Poten worden volledig ondergedompeld voor maximale ontsmetting

  • ✓ Continu en automatisch vers biologisch afbreekbaar desinfectiemiddel

  • ✓ Door het unieke ontwerp spoelt het vuil er vanzelf af en blijft de mat dus relatief schoon

  • ✓ Geen giftige of bijtende werking voor dieren en mensen

  • ✓ Geen voorraad en afval van plastic jerrycans meer

desinfectiemat Watter

Vraag hier meer informatie aan

Klauwproblemen zijn een veelvoorkomend probleem bij koeien en kunnen leiden tot ernstige pijn en ongemak voor de dieren. Veel klauwproblemen kunnen worden voorkomen door middel van preventieve desinfectie. In dit artikel zullen we de meest voorkomende klauwproblemen bij koeien bespreken en hoe preventieve desinfectie kan helpen bij het voorkomen van deze problemen.

  • Mortellaro - Mortellaro is een bacteriële infectie van de klauw en is een van de meest voorkomende klauwproblemen bij koeien. Het kan leiden tot kreupelheid, verlies van eetlust en verminderde melkproductie.
  • Stinkpoot - Stinkpoot is een bacteriële infectie van de klauw en kan leiden tot kreupelheid en pijn bij koeien.
  • Tyloom - Een woekering met name veroorzaakt door huidirritatie of chronische mortellaro. Tylomen dienen chirurgisch verwijderd te worden, maar het risico kan met effectiefe klauwdesinfectie wel aanzienlijk verminderd worden.
  • Tussenklauwontsteking - Tussenklauwontsteking is een ontsteking die voorkomt in het weefsel van de tussenklauwspleet. Het veroorzaakt hevige kreupelheid, opzwelling onder de bijklauwen en zwelling rondom de klauwen van de koe. Wanneer het niet behandeld wordt, is de kans op chronische gewrichtsontsteking groot.

Conclusie

Preventieve desinfectie is een belangrijke stap in het voorkomen van klauwproblemen bij koeien. Door de klauwen van de koeien regelmatig te wassen en te desinfecteren met een geschikt desinfectiemiddel, kan de verspreiding van bacteriën worden verminderd en kunnen klauwproblemen worden voorkomen.