Robert Nijkamp,

Accountmanager Varkens

"Ik bespaar jaarlijks €13.000,-"

Op de gesloten varkenshouderij van Gerard Scholman worden dieren sinds 2018 voorzien van schoon water door de Watter-machine.

"Ik bespaar jaarlijks € 13.000 aan zuren en chloordioxide en het water is schoner dan ooit!"

Varkenshouderij

Met Watter verbetert uw bedrijf. Door een hogere hygiënestandaard neemt de diergezondheid toe, met hogere groei en minder uitval als resultaat. Tegelijkertijd bespaart u op chemicaliën en voerkosten.

“100 gram groei per dag meer dankzij verbeterde waterkwaliteit”

Maatschap Kuijpers investeerde in een desinfectiesysteem voor hun drinkwatersysteem. Daarmee nam het afscheid van zuren en andere additieven aan het drinkwater.

"Ik schat dat ik 100 gram groei per dag meer heb dankzij verbeterde waterkwaliteit."

Kuijpers_Leo Small.png

Het Watter systeem

Het Watter systeem is een revolutionaire technologie dat ter plekke een duurzaam desinfectiemiddel maakt. Dit desinfectiemiddel wordt automatisch toegevoegd aan uw waterleidingen en houdt zo het drinkwater van uw varkens perfect schoon.

Met het Watter systeem heeft u geen dure zuren en giftige chemicaliën meer nodig. Het is effectief, veilig en toegestaan.

"Varkens hebben altijd schoon water"

"De dieren hebben altijd schoon water. Dat is voor mij het belangrijkst. Het water oogt niet alleen helder, ook uit analyses blijkt dat het met de kwaliteit goed zit."

 

Varkenshouder Wim Wolters uit het Gelderse Laren desinfecteert het drinkwater voor zijn dieren met Watter. Hierdoor hebben ze altijd schoon water zonder dat de ondernemer ernaar om hoef te kijken.

Effectiever én voordeliger

Neem afscheid van dure zuren en giftige chemicaliën. TNO heeft in onafhankelijk onderzoek aangetoond dat Watter effectiever is dan chemische desinfectiemiddelen, zoals chloor (dioxide).

Wist u bovendien dat de gemiddelde terugverdientijd van het Watter-systeem slechts anderhalf jaar is? Gebruikers ervaren betere dierprestaties, terwijl de operationele kosten nihil zijn.

"Schoon drinkwater zorgt voor betere melkgift
en groei"

Bij Karel van Deursen uit Heusden (gem. Asten) heeft Watter een positief effect op de melkgift van de zeugen en de groei van de vleesvarkens: "Het draait nu gewoon makkelijker". Het effect van schoon drinkwater ziet hij bij alle diergroepen. 

Experts bieden zekerheid

Elke Watter-gebruiker krijgt ondersteuning van ervaren microbiologen. Na ingebruikname van het Watter systeem garanderen zij de kwaliteit van het drinkwater, dat bovendien altijd onafhankelijk wordt gecontroleerd. Hierdoor geniet u van de zekerheid van perfect water.

"Goed drinkwater zonder rompslomp"

"Goed drinkwater is een essentieel onderdeel van gezonde voeding en welzijn van het dier," stelt zeugenhouder Herrald Klaassen, "Het Watter-systeem doet zijn werk zonder dat we er omkijken naar hebben."

WIlco Harmsen Watter.jpg

"Het water is nu gewoon lekkerder"

De persoonlijke ervaring van biologische varkenshouder Wilco Harmsen uit Hengelo (Gelderland) is dat het water gewoon lekkerder is. "De drinkwateropname bij de dragende zeugen is omhoog gaan naar 12-13 liter per zeug per dag. De gespeende biggen doen het nu zonder zuurtoevoeging ook prima."

Altijd in de buurt

Met honderden installaties in heel Nederland is er altijd een tevreden Watter-gebruiker bij u in de buurt. Lees meer ervaringen via de knop hieronder of neem contact met ons op voor een specifieke vraag naar referenties.

 

Ook uw rendement verbeteren?

Bel ons tijdens kantooruren op tel. 0592 715 300 of laat een bericht achter via het contactformulier.

tel. 0592 715 300

 
Zwedenlaan 12
9403 DE Assen

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

©2020 by Watter B.V.