Overslaan en ga direct naar de inhoud

Schoon drinkwater voor varkens

Zekerheid over het drinkwater van uw zeugen, biggen en vleesvarkens

Weet u zeker of het water dat uw varkens drinken van optimale kwaliteit is? Drinkwater en biofilm zijn vaker dan gedacht de basis voor onverklaarbare uitbraken van bijvoorbeeld E. coli, Salmonella en PIA. Bovendien is schoon water de basis voor een goede voeropname, groei en het voorkomen van onnodig uitval.

​Watter is al meer dan tien jaar de expert in drinkwater op varkenshouderijen. Als enige in Nederland bieden wij een structurele oplossing voor schoon water tot en met de nippel, zonder dat u gebruik hoeft te maken van dure en giftige toevoegingen zoals zuur, waterstofperoxide of chloor(dioxide). 

​Verzeker uzelf van veilig en 100% schoon drinkwater met de garantie van Watter. Laat ons u informeren over de voordelen op uw bedrijf.

Uw varkens drinken uit de nippel. Het water dient daarom op die plek schoon te zijn. Heeft u al wel eens watermonsters genomen op de plek waar de dieren drinken? Kijk dan eens goed naar de uitslag: het drinkwater wordt goedgekeurd wanneer er minder dan 10.000 bacteriën per milliliter inzitten, maar dat is nog niet per sé schoon. Als hiervan een groot deel ziekteverwekkers zijn, zoals E. coli of Salmonella, dan is dit een ware aanslag op de gezondheid.

Schoon water dat uw bedrijf binnenstroomt moet nog een lange weg afleggen totdat het bij uw dieren belandt. Denk aan buffer- en breektanks, hoge temperaturen, drukverschil en toevoegingen als medicijnen en mineralen. Deze bevorderen groei van biofilm in zelfs het beste water. Enkel de kwaliteit van het water op de drinkplek is van belang.

Zelfs een gezond varken heeft last van vervuild water. De kiemen in het water zijn lichaamsvreemd en moeten worden opgeruimd door het afweersysteem van het dier. Dit kost onnodig veel energie. Energie dat het dier uit het voer moet halen en dus niet benut voor groei.

Biofilm is een slijmlaag van bacteriën, schimmels en voedingstoffen dat zich opbouwt in de leidingen. Om biofilm goed te verwijderen is het nodig om de micro-organismen uit te schakelen. Met Watter bent u er zeker van dat de biofilm op veilige wijze uit uw leidingen verdwijnt en wordt voorkomen dat het zich opnieuw opbouwt. Het doorspoelen van leidingen zal het probleem alleen verplaatsen en de inzet van chemicaliën kan de gezondheid van uw dieren negatief beïnvloeden.

Een groot deel van uw kosten en arbeid zit in het voer van de dieren. Het drinkwater beslaat echter twee keer zoveel van het rantsoen. Schoon water zorgt ervoor dat voer beter wordt benut en tegelijkertijd dat de energie niet wordt verspild aan het afweersysteem.

Al meer dan 10 jaar is Watter expert op gebied van schoon drinkwater. Hierdoor kunnen wij een structurele oplossing bieden waarbij dure en giftige toevoegingen overbodig zijn. Neem contact op en ontdek wat uw voordelen zijn.

De desinfectieoplossingen van Watter komen in aanmerking voor 27% MIA en 75% Vamil. Dat is een fiscale voordeelregeling voor ondernemers die duurzaam investeren in hun bedrijf.

Als LTO lid kunt u genieten van extra voordeel. Watter is namelijk de exclusieve partner van LTO ledenvoordeel om het drinkwater in de veehouderij naar een hoger niveau te brengen. Johan Schuitemaker van LTO zegt hierover: "Naast de gezondheid van de dieren is milieu een belangrijk thema in de veehouderij. Watter past wat ons betreft dan ook goed in onze visie."

Altijd in de buurt

 

Met honderden installaties in heel Nederland is er altijd een tevreden Watter-gebruiker bij u in de buurt. Lees meer ervaringen via de knop hieronder of neem contact met ons op voor een specifieke vraag naar referenties.

Benieuwd wat schoon water u oplevert?

Bel ons tijdens kantooruren op tel. 0592 715 300 of laat een bericht achter via het contactformulier.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.

Back to top