Overslaan en ga direct naar de inhoud

Watter behaalt EN 1500 test voor medische handdesinfectie

Tynaarlo, 15-3-2023
Watter, de toonaangevende ontwikkelaar van in situ desinfectie technologie voor de productie van Hypochlorous Acid (HOCl), is verheugd aan te kondigen dat het door haar ontwikkelde product met succes de EN 1500 test heeft doorstaan.

De EN 1500 test is de officiële Europese norm voor de evaluatie van de effectiviteit van handdesinfectiemiddelen. Dit bewijst dat Watter's producten ook handen effectief desinfecteert, waarmee verspreiding van ziektekiemen en bacteriën kan worden bestreden. Hiermee komt er een vriendelijker alternatief beschikbaar voor bijvoorbeeld middelen op basis van alcohol.

"Als bedrijf zijn we altijd toegewijd geweest aan het bieden van de meest veilige en effectieve oplossingen voor desinfectie", aldus Alfred Koop, CEO van Watter. "Het behalen van de EN 1500 is een belangrijke ontwikkeling en bevestigt ons vermogen om producten van topkwaliteit te leveren die voldoen aan de strengste normen op het gebied van hygiëne. Hiermee voldoen wij nu al aan de nieuwe Europese regelgeving voor desinfectiemiddelen."

Voor meer informatie over Watter en de producten, neemt u contact op met onze medewerkers via het contactformulier of belt u naar +31 (0)592 715 300.