Overslaan en ga direct naar de inhoud

In deze tijd staat denken om de planeet centraal. We willen allemaal een steentje bijdragen aan een betere wereld. Duurzaamheid en milieubewustzijn wordt steeds belangrijker. Samen met On the way to PlanetProof kan jij dat waarmaken voor jouw bedrijf. Veehouders opgelet!

Over het keurmerk

On the way to PlanetProof is een Nederlands duurzaamheidskeurmerk dat bewijst dat het product écht op een duurzame wijze is geproduceerd. Het keurmerk is ontworpen om milieuvriendelijke landbouwpraktijken te bevorderen en stelt daarom strenge eisen. Alle boeren die aan de eisen voldoen, mogen het keurmerk gebruiken. Dit geldt ook voor handelaren, verpakkers en verwerkers van deze producten. Door producten met het keurmerk te kopen maak je betere keuzes voor dier, natuur en milieu. Het keurmerk is voor eieren, zuivel, aardappelen, groenten en fruit, bloemen, planten, bomen en bloembollen. 

Waarom aansluiten bij On the way to PlanetProof?

Veel consumenten vinden het belangrijk om een bewuste keuze te maken tijdens het boodschappen doen. Er wordt steeds beter gekeken naar de labels en specifieke kenmerken voor een goed product. Als bedrijf zijnde wil je in het toekomstbeeld van de consument passen. Bij aansluiting profiteert u van toegang tot een groeiende markt van milieubewuste consumenten en het keurmerk kan helpen bij het opbouwen van een positieve reputatie. Als veehouderij kan dit aanzienlijk voordeel hebben op de verkoop van bijvoorbeeld eieren of melk. 

Een betere gezondheid voor dieren met het Watter-systeem

Dierenwelzijn en diergezondheid zijn een belangrijk onderdeel van het keurmerk. . Voer- en waterkwaliteit zijn hier één van de speerpunten en dankzij het Watter-systeem genieten uw dieren op elk moment van de dag van schoon en goed drinkwater. Het bevordert de voerefficiëntie, gezondheid, groei en productie van uw dieren. Bij Watter desinfecteren we het drinkwater op een duurzame manier zonder gebruik van schadelijke chemicaliën. Alleen hernieuwbare grondstoffen (water, zout en elektriciteit) zijn nodig voor dit desinfectiemiddel. Dit middel met HOCl als werkzame stof is actief tegen een groot scala van bacteriën, schimmels, virussen en gisten. 

Voordelen van Watter

Naast dat het desinfectiemiddel wordt geproduceerd zonder schadelijke chemicaliën zitten er ook nog andere voordelen aan. Ons desinfectiesysteem is de toekomst van desinfectie. Het is duurzaam, effectief én voordelig. HOCl staat niet op de gevaarlijke stoffenlijst, daardoor zijn er geen speciale voorschriften of maatregelen nodig en is het geheel veilig voor mens, dier en milieu. Ook is het Watter-systeem een in-situ oplossing. Dit betekent dat het middel geproduceerd wordt op locatie. Hierdoor is vervoeren en opslaan van jerrycans met gevaarlijke chemicaliën overbodig geworden en is er minder CO2-uitstoot en een stuk minder plastic afval.

Nieuwsgierig geworden en wilt u meer weten over wat het Watter-systeem u te bieden heeft?