Overslaan en ga direct naar de inhoud

Pseudomonas aeruginosa is een multiresistente bacterie die bekend staat om zijn immuniteit tegen antibiotica en andere middelen. Infecties veroorzaakt door deze bacterie kunnen het ademhalingsstelsel, bloed, oren of zelfs het hart aantasten bij mensen die al ziek zijn of een verzwakt immuunsysteem hebben. Pseudomonas wordt vaak aangetroffen in ziekenhuizen, maar ook de veeteelt-, chemische- en voedingsindustrie hebben veel moeite met deze bacterie. Pseudomonas aeruginosa komt het meest voor in water. Als fabrikant kunt u deze bacterie tegenkomen vanwege onvolledige desinfectie of kruisbesmetting van proceswater, koeltanks of leidingen, aangezien Pseudomonas aeruginosa een cruciaal onderdeel is van het biofilmvormingsproces.

Pseudomonas in de voedselindustrie

In de voedingsindustrie is Pseudomonas aeruginosa vaak aanwezig in biofilm die zich vormt op plaatsen waar water stagneert. Het produceert enzymen die bestand zijn tegen hoge temperaturen en het kan meestal worden gedetecteerd tijdens de kwaliteitscontrole van uw eindproducten. De bacterie kan vlees of eieren en melk doen bederven, waardoor er bijsmaken ontstaan in verwerkte (zuivel)producten met een sterke medicinale of verbande smaak. Dit kan echter worden voorkomen met een continue proceswaterdesinfectie om het vormingsproces van biofilm binnen uw fabriek tegen te gaan.

Pseudomonas in de veeteelt

In de veeteelt veroorzaakt Pseudomonas aeruginosa infecties zoals oorontsteking, dermatitis en urineweginfecties. Deze bacterie kan worden gevonden in het drinkwater voor dieren of in waterslangen omdat biofilmlagen daar kunnen worden gevormd. De dieren kunnen elkaar besmetten via de tepels of drinkbakken, wat een uitbraak van de besmettelijke ziekte binnen de boerderij veroorzaakt. Het behandelen van de infecties met antibiotica is geen mogelijke oplossing omdat Pseudomonas daar immuun voor is.

Het Watter-systeem dient als preventie tegen Pseudomonas

Het Watter-systeem is een machine die ter plekke desinfectie produceert op basis van elektrolyse. Daarvoor heeft het alleen zout, water en elektriciteit nodig om duurzame desinfectie te creëren met hypochloorzuur (HOCl) als actieve stof. HOCl komt van nature voor in witte bloedcellen van menselijke en dierlijke lichamen om infecties te bestrijden. Daarom is het zeer effectief in het uitroeien van micro-organismen en bijgevolg het bestrijden van biofilm.

Met het Watter-systeem kunt u een veiligere omgeving creëren voor uzelf en uw werknemers, omdat er geen giftige of brandbare desinfectievloeistoffen gebruikt en opgeslagen hoeven te worden op het terrein. Door de desinfectie ter plekkee te genereren draagt u ook bij aan milieuduurzaamheid. De milieuvriendelijke aanpak van het systeem vermindert de noodzaak van verpakte desinfectieproducten, waardoor plastic afval wordt verminderd en de CO2-uitstoot wordt verlaagd.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen

voor meer gedetailleerde informatie!