Overslaan en ga direct naar de inhoud

Drinkwater van kwaliteit is belangrijk voor iedereen, dus ook voor uw varkens. Een varken drinkt meer dan twee keer zoveel als dat hij eet, de kwaliteit moet daarom goed zijn. Helaas gaat dat in de praktijk nog vaak mis. Als bron van gezondheidsproblemen bij varkens wordt er ook lang niet altijd aan water en de waterkwaliteit gedacht.

Het belang van goed drinkwater

Niet-drachtige zeugen hebben een waterbehoefte van 8 tot 12 liter per dag. Tijdens lactatie hebben zij meer water nodig, wel rond de 1,5 liter extra per zeug. Ook wanneer varkens zich niet lekker voelen, blijven ze drinken. Het water moet dan uiteraard wel van goede kwaliteit zijn om gezondheidsproblemen te voorkomen. Ook kunt u met schoon drinkwater besparen op antibioticagebruik en verbetert het de groei en voeropname.

Biofilm in de waterleidingen 

De meeste problemen met drinkwaterkwaliteit ontstaan door chemische verontreiniging en biofilm in de waterleidingen. Dit vormt aan de binnenzijde van de waterleiding en kan een slijmerige laag achterlaten in de nippels. Bovendien worden losgeraakte micro-organismen via het drinkwater opgenomen door de varkens, waardoor hun immuunsysteem aangetast wordt. 

Optimaliseer uw waterkwaliteit met Watter

Watter biedt u een structurele oplossing voor verbetering in de waterkwaliteit. Met het Watter-systeem produceert u op locatie een duurzaam desinfectiemiddel. Zonder gebruik te maken van gevaarlijke chemicaliën maakt het middel ziekteverwekkende bacteriën, schimmels, gisten en virussen onschadelijk. Met HOCl als werkzame stof in ons middel kan de concentratie zeer laag gehouden worden, zonder verlies van effectiviteit.

Bijdragen aan dierenwelzijn en een duurzamere wereld

Ons desinfectiemiddel is biologisch afbreekbaar en effectief in een kleine dosering. Het is bewezen effectief door de TNO en andere wetenschappelijke instituten. De in-situ oplossing van Watter is niet schadelijk voor boer, dier en milieu. Samen gaan we voor een betere wereld. Kies daarom voor duurzaam desinfecteren en zeg vaarwel tegen schadelijke chemicaliën. 

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Wilt u meer weten over Watter en wat ons systeem u kan bieden?