Overslaan en ga direct naar de inhoud

De industrie is één van de grootste gebruikers van water. Binnen de industrie wordt water gebruikt in vele fasen van het productieproces. De uitdaging is hier om het water zo veilig en effectief mogelijk te houden zonder dat het mens, dier, product en milieu negatief beïnvloedt. 

Wat is industrieel water?

Industrieel water is water dat wordt gebruikt in industriële processen, fabrieken en productie-installaties. Het omvat het gebruik van water voor veel verschillende doeleinden in diverse industrieën, zoals fabricage, voedselverwerking en nog veel meer. Industriële processen vereisen vaak grote hoeveelheden water. Bedrijven moeten vaak bronnen van water met voldoende kwaliteit vinden. Ook moet het water vaak worden behandeld om te voldoen aan de specifieke eisen van het productieproces en aan milieuvoorschriften. 

Verruil de schadelijke chemicaliën

Men ziet vaak terug dat, om kwaliteit van het water te behouden, het water wordt behandeld met allerlei schadelijke chemicaliën. Naast dat dit wel zijn werk doet, zijn er vaak grote hoeveelheden nodig voordat het middel effect heeft. Ook heeft dit vele gevolgen voor het milieu. Het kan waterbronnen vervuilen, meehelpen aan luchtverontreiniging en toxische effecten hebben. Op het moment dat er restanten achterblijven in het eindproduct, vormt dit ook een risico voor de eindgebruiker. Producten kunnen hierdoor ook een gekke geur of smaak hebben, kans hebben op vroegtijdige derving.

Het Watter-systeem

Bij Watter hebben we een in-situ oplossing dat veilig is voor mens, dier en milieu. Met HOCl als actieve stof is ons desinfectiemiddel effectiever dan de meeste traditionele desinfectiemiddelen omdat er betere resultaten behaald kunnen worden met een kleinere concentratie. Een ander groot voordeel is dat het Watter-systeem een in-situ oplossing is. Dit betekent dat het middel ter plekke geproduceerd kan worden. Zo bent u niet meer afhankelijk van externe leveranciers, bespaart het in transportkosten, opslag en heeft u te maken met minder plastic afval. 

Al met al is industrieel water een cruciale hulpbron voor verschillende industriële activiteiten, waarbij er veel waarde wordt gehecht aan een goede kwaliteit. Met het Watter-systeem houdt  u deze kwaliteit op peil, en draagt u bij aan een duurzamere en betere wereld.

Neem nu contact met ons op

Meer weten over de mogelijkheden?

Tim van den Toorn

Over de auteur

Tim van den Toorn

Tim is een senior microbioloog bij Watter, gespecialiseerd in de toepassing van het desinfectiesysteem voor proceswater en oppervlakteontsmetting in verschillende industrieën. Hij werkt nauw samen met bedrijven om het Watter-systeem te implementeren en nieuwe klantspecifieke toepassingen te ontwikkelen. Optimale proceswaterkwaliteit, kiemvrije oppervlakken en verbeterde duurzaamheid kunnen daardoor worden gegarandeerd. Tim's expertise en begeleiding dragen aanzienlijk bij aan het bevorderen van de industriestandaarden en het bevorderen van veilige desinfectiepraktijken. Deze zijn perfect in lijn met de toewijding van Watter om innovatieve oplossingen te bieden.