Overslaan en ga direct naar de inhoud

Belasting voordeel Watter klanten

 

Vorig jaar hebben wij er met succes voor gezorgd dat onze klanten via de Milieulijst 2011 een fiscale korting kregen op de aanschaf van een Watter systeem, waar veelvuldig gebruik van is gemaakt.

Ook dit jaar is Watter weer aanwezig op de lijst met code A9200 en A9201 en de laatstgenoemde code is zelfs aantrekkelijker geworden. Via de Miliieulijst wordt gebruik gemaakt van twee verschillende fiscale regelingen, de MIA (Milieu Investeringsaftrek) en Vamil (willekeurige afschrijving milieu-investeringen). Via de MIA\Vamil regeling kan er fiscaal voordelig geïnvesteerd worden in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen.

In de praktijk komt het erop neer dat klanten die in aanmerking komen voor code A9200 en A9201 tot 27% procent van de investeringskosten voor een milieuvriendelijke investering mogen aftrekken van de fiscale winst aanvullend op de reguliere afschrijving en met de Vamil kunt u zelf bepalen wanneer u deze investeringskosten afschrijft. Hoe snel of hoe langzaam bepaalt u zelf. Dat levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Voor meer informatie: http://www.agentschapnl.nl/programmas-regelingen/milieulijst