Overslaan en ga direct naar de inhoud

Prinses Maxima omarmt verduurzaming landbouw

 

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken en Rabobank organiseerden op 1 november 2012 in de Ridderzaal te Den Haag een congres voor het Nederlandse Bedrijfsleven ‘samenwerken aan internationale voedselstabiliteit’. Het congres werd geopend met de inspirerende woorden van Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima: ‘Blijf in de boeren geloven’.

De aanleiding voor het congres was het gegeven dat wij de komende decennia te maken krijgen met een immense uitdaging, namelijk om in 2050 negen miljard mensen te voorzien in de voedselbehoeften. Kleine boeren in ontwikkelingslanden en opkomende economieën vormen de komende decennia de sleutel tot een succesvolle aanpak van het wereldvoedselvraagstuk.  Juist door de interactie tussen commerciële spelers in de voedselketen en boerenorganisaties, en partnerschap met overheden, kan de productiviteit van de kleinschalige landbouw op een duurzame wijze aanzienlijk worden vergroot.

Watter was uitgenodigd om deel te nemen aan de ontwikkeling van het laatste aspect gezien de ervaring in de agrarische sector waarbij giftige chemicaliën worden vervangen. Daarnaast lost het functionele Watter systeem het logistieke vraagstuk die komt kijken in minder ontwikkelde landen.