Overslaan en ga direct naar de inhoud

Watter lanceert Vita Bovis klauwverzorging

 

Vanaf vandaag is Vita Bovis klauwverzorging verkrijgbaar: een hygiënisch product met oog voor dier, maar vooral ook gebruiker en milieu. Het middel is huidvriendelijk, bevat geen schadelijke stoffen en is biologisch afbreekbaar. Na een ontwikkeling van meer dan een jaar lanceert Watter het nieuwe merk precies op tijd voor de RMV.

Het duurzame alternatief

"Vanuit contact met melkveehouders bleek er veel behoefte te zijn aan een manier om klauwen te verzorgen met een niet-irriterend middel." vertelt onderzoeker Tim van den Toorn. "Ook bleken veel boeren zich zorgen te maken over hun eigen gezondheid bij de inzet van producten met schadelijke stoffen zoals formaline of kopersulfaat. Dit heeft ertoe geleid dat we zijn begonnen met het onderzoek naar een samenstelling van effectieve ingrediënten zonder deze nare effecten, wat uiteindelijk resulteerde in Vita Bovis klauwverzorging."

Het onderzoeksteam van Watter is hierbij niet over één nacht ijs gegaan. "De belangrijkste eigenschap is altijd de effectiviteit geweest." legt Van den Toorn uit. "We wilden graag een duurzaam product aanbieden, maar dan moet het wel een serieus alternatief zijn voor wat al verkrijgbaar is. We hebben daarom veel tijd gestoken in veldtesten o.l.v. twee HAS-studentes, die hier hun afstudeerproject van hebben gemaakt. Dit onderzoek gaf ons het bewijs dat het werkt in een praktische setting." Onderzoek op melkveebedrijven was essentieel in de ontwikkeling

Het leven van de koe

Er is bewust gekozen om van Vita Bovis een eigen merk te maken, licht Watter-directeur Alfred Koop toe. "De klauwverzorging is het eerste product van een nieuw merk dat zich specifiek richt op rundvee en dat dragen we uit in de naam: Vita Bovis betekent 'Het leven van de koe'. We hebben bewust voor het Latijn gekozen, omdat dit de taal van de wetenschap is. Integriteit en wetenschappelijke onderbouwing zijn de basis voor Watter en dus een vereiste voor spin-offs.'

Vita Bovis klauwverzorging is vanaf vandaag verkrijgbaar. De eerste honderd melkveehouders kunnen vanaf nu een gratis proefmonster (goed voor 50 behandelingen) aanvragen op de RMV of via www.vitabovis.nl.