Overslaan en ga direct naar de inhoud

‘Met Watter 40 gespeende biggen per zeug gehaald’


Rust, reinheid en regelmaat zijn de kernwaarden op het bedrijf van de Overijsselse zeugenhouder Gert Altena. En deze aanpak werpt zijn vruchten af: dit jaar is het aantal van 40 gespeende biggen per zeug behaald.


Continu verbeteren

Door continue verbeteringen in stal, genetica en voer is het Altena gelukt om in vijf jaar te groeien van 33,5 naar 40 gespeende biggen per zeug per jaar.

Naast genetica en voer hecht Altena veel belang aan de waterkwaliteit:

”Schoon water is cruciaal om de uitval bij biggen te verlagen. Grotere tomen hebben enkel nut als de biggen ook vitaler zijn. Het schoonmaken én -houden van de waterleidingen met chemicaliën is duur en lastig. In 2015 heb ik daarom geïnvesteerd in een Watter-machine.”


Verzekerd van optimaal water

“Ik ben heel erg blij met de Watter-machine. Het water is zuiver en de leidingen verstoppen niet meer. De druk blijft gelijk en het kiemgetal is altijd extreem laag. Ik ben verzekerd van optimaal water, zonder er arbeid van te hebben. De investering verdient zich zo eenvoudig terug.”


Bespaar tot 50% met MIA/Vamil!

MIA/Vamil is een regeling om duurzame investeringen sneller af te schrijven. Hiermee besparen ondernemers tot 50% op de kosten van een Watter-machine.

 

Wilt u ook uw drinkwaterkwaliteit effectief aanpakken?

Bel 0592-715300 of klik hier!

Gert Altena: “Schoon water is cruciaal om de uitval bij biggen te verlagen.”

De Watter-machine produceert ter plekke een veilig en effectief desinfectiemiddel, en doseert dit automatisch in de leidingen.