Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het maximale uit de koeien

Jan en Betty Geerlig houden op hun bedrijf in het Drentse Witteveen 100 melkgevende koeien. Ze voerden al langere tijd rantsoen voor 28 kg, maar haalden dat er steeds niet uit. Tot ze besloten weer bij de basis te beginnen.

‘In 2012 hebben we een nieuwe stal gebouwd en daar waren -en zijn- we heel blij mee.’ vertelt Jan, ‘Maar het duurde niet lang tot er een paars/groene aanslag in de bakken verscheen.’ Tijd verstreek en het slijm in de drinkbak werd langzaamaan als normaal gevonden.

Totdat het melkveebedrijf werd benaderd voor een proef met Watter.

 

Zichtbaar resultaat

Het duurde naar eigen zeggen 14 dagen tot al het vuil was verdwenen. Zichtbaar in de bakken, maar ook binnenin de leidingen waar het in al die jaren was aangekoekt. En dat merkten de koeien ook: ‘Het water is loepzuiver, maar het echte effect zit in de melktank. Watter was het ontbrekende puzzelstukje om alles uit de koe te halen. Zeker 6 à 7 koeien produceren meer dan 40 kg per dag!’

De Drentse melkveehouder kan iedereen het systeem aanraden: ‘Deze zomer zag ik het effect weer in de wei. Normaal gesproken zitten daar binnen een week algen in de drinkbak, maar nu niet meer. Ondanks de warme zomer met ontzettend veel zonuren blijft het water kraakhelder.

Meer weten?

Lees dan meer over schoon drinkwater voor uw koeien of neem contact met ons op!

Microbiologische kwaliteit van het water

Datum 

E.coli (kve/ml) Totaal kiemgetal (kve/ml)
24 augustus 2017
Zonder Watter
>100 >300.000
28 september 2017
Met Watter
0 5.000