Overslaan en ga direct naar de inhoud

Quantum Projects neemt Vita Bovis over van Watter BV

Het veterinaire merk Vita Bovis is door Quantum Projects overgenomen van technologiebedrijf Watter uit Assen. Vita Bovis is in 2019 door Watter ontwikkeld om de veterinaire markt te voorzien van duurzame desinfectie oplossingen op basis van de Watter technologie.

Alfred Koop, directeur Watter BV, licht toe hoe deze overname aansluit bij hun missie: “Het is belangrijk om hygiëne in de veehouderij te verbeteren en het aantal schadelijke chemicaliën terug de dringen. Door samen te werken met strategische partners kan internationaal de potentie van duurzame desinfectie beter benut worden. Quantum Projects heeft de kennis en ervaring om de producten van Vita Bovis uit te rollen in andere landen. Watter zal als technologiebedrijf zich verder focussen op de ontwikkeling van de technologie en de toepassingen zelf.”

Roy de Ruiter en Berend Smit, eigenaren Quantum Projects laten weten in de startblokken te staan: “Vita Bovis is een sterk merk waarmee we een grote stap gaan zetten om desinfectiemiddelen te verduurzamen. De Europese goedkeuring van de werkzame stof door ECHA is daarbij een bevestiging dat de markt klaar is voor een alternatief voor conventionele, giftige, desinfectiemiddelen. Vanuit verschillende landen is al interesse in Vita Bovis getoond en we kunnen niet wachten om het merk uit te rollen met onze partners.”

Over Vita Bovis

Het merk Vita Bovis was oorspronkelijk een hygiënisch product met oog voor dier, maar vooral ook gebruiker en het milieu. Het middel is huidvriendelijk, bevat geen schadelijke stoffen en is biologisch afbreekbaar. Quantum Projects zal onder het Vita Bovis label meerdere producten lanceren voor zowel de agrarische markt, als voor huisdieren.

Elkaars krachten benutten

Beide bedrijven hopen door deze samenwerking elkaars krachten te benutten en een positieve bijdrage te leveren aan de hygiëne in de veehouderij. Wilt u meer weten over de werkzaamheden van Watter BV of Quantum Projects? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.