Overslaan en ga direct naar de inhoud

"Voor de technische resultaten is de stap naar Watter zeer goed geweest."

Het bedrijf van Marco Striper
Het Watter systeem bij Marco Striper

“Klimaat, voer en water,” varkenshouder Marco Striper somt de basis voor een goede gezondheid moeiteloos op. Toch is het water één van de onderdelen die je onbewust over het hoofd kunt zien, zo ook de Nieuw-Schoonebeeker: “Mede doordat ik leidingwater in de stal gebruik lijkt het allemaal prima in orde, maar bacteriën trekken zich daar niks van aan: uit wateronderzoeken bleek dat het allemaal nog wel beter kon.”

De ondernemer is daarom aan het werk gegaan om de kwaliteit van het drinkwater aan de nippel te verbeteren. “Regelmatig liet ik de waterleidingen doorstromen, maar dat is gewoonweg niet voldoende. Een tijdje heb ik chemische middelen op het water gezet, maar dat hielp de boel eigenlijk alleen maar achteruit. Zowel qua waterkwaliteit als in de portemonnee,” lacht de varkenshouder.

Proefperiode geeft inzicht in effect schoon water

“Van meerdere kanten had ik al van Watter gehoord, maar het was mij nog onduidelijk wat het precies opleverde. Na een gesprek met de vertegenwoordiger bleek dat iedereen een proefperiode kan starten op zijn bedrijf. Dat was niet alleen een uitkomst voor mij, maar vind ik ook getuigen van moed door Watter.”

Na overleg met de voeradviseur zette Marco de stap om het Watter-systeem te proberen. En leverde hem geen windeieren op: “Met name de gezondheid is flinke stappen vooruit gegaan. De dierdagdosering is met meer dan 50% gedaald. Daarnaast merk ik dat je met schoon water ook qua voer ‘vol gas’ kan gaan. Hierdoor halen de dieren veel meer uit hun voeding en dat levert natuurlijk ook winst op.”

Aanschaf Watter systeem logische beslissing

Daarnaast biedt het veel gemak op: “Het Watter systeem is erg arbeidsvriendelijk. Het apparaat regelt zichzelf in en er is specialistische begeleiding van een microbioloog. Ik heb de garantie dat het water schoon is en zie dat elke dag terug in de stal. Aan de varkens, maar ook kleine dingen als nippels die niet meer verstoppen.”

Voor Marco was het daarom een logische beslissing om het Watter systeem aan te schaffen, zelfs al voor het einde van de proefperiode. “Water staat nou eenmaal niet dagelijks op de radar, maar is wel super belangrijk.. Watter is een garantie voor perfect water en verdient zichzelf razendsnel terug. Voor de technische resultaten is de stap naar Watter zeer goed geweest.”

Vijf maanden uitproberen

Zelf proberen of het Watter systeem iets is voor uw bedrijf? We vertellen u graag meer.