Overslaan en ga direct naar de inhoud

Hét nieuwe alternatief voor voetbaden voor koeien: Desinfectiematten

Eén van de belangrijkste factoren die bijdraagt aan de gezondheid en het welzijn van koeien is de kwaliteit van hun klauwverzorging.  De meest effectieve manier om de klauwgezondheid van koeien te verbeteren is het gebruiken van een desinfectiemat. In dit artikel zullen we de voordelen van een desinfectiemat voor koeien bespreken en uitleggen hoe het werkt, zodat u Mortellaro en ontstekingen aan de klauw kan voorkomen bij uw melkvee.

Klauwdesinfectiemat van Watter

Mortellaro 

Mortellaro is een aandoening die vaak voorkomt bij runderen en wordt veroorzaakt door de bacterie Treponema. Het staat ook bekend als digitale dermatitis en het treft de klauwen van het dier, met name de tussenklauw huid en de kroonrand. Mortellaro is een besmettelijke ziekte die ontsteking, pijn en kreupelheid kan veroorzaken bij het aangetaste rund.

Voetbaden voor koeien

Eerst om de gezondheid van uw koeien te verbeteren kon je een voetbad voor koeien gebruiken. Maar deze optie is arbeidsintensief, tenminste als je een ONTsmettingsbad wilt in plaats van BEsmettingsbad. Als het voetenbad niet regelmatig schoongemaakt en ververst wordt, wordt het juist een bron van klauwinfecties en werkt het dus averechts. Daarnaast zijn niet alle desinfectiemiddelen ideaal hiervoor want sommige middelen zijn kankerverwekkend, giftig en/of hebben een bijtende werking op de koeienpoten. 

Klauwdesinfectiematten van Watter

Gelukkig heeft Watter een oplossing ontwikkeld als antwoord op de vraag naar modernere klauwdesinfectiemethodes: de klauwdesinfectiemat. Niet alleen melkveehouders vragen om een alternatief, maar ook dierenwelzijnsorganisaties als Wakker Dier voeren fanatiek campagne om middelen als formaline uit te bannen. Nou daar wist Watter wel een oplossing voor te vinden. 

Hoe werkt een klauwdesinfectiemat?

Hoe werkt de klauwdesinfectiemat van Watter? Het is eigenlijk goed vergelijkbaar met een voetbad voor koeien. Want een klauwdesinfectiemat werkt door de koeien eroverheen te laten lopen. De desinfectievloeistof op de mat doodt de bacteriën en schimmels op de klauwen van de koeien. Dit helpt om de klauwgezondheid van de koeien te verbeteren en klauwproblemen zoals Mortellaro te voorkomen. En dit zonder het gebruik van middelen die giftig, kankerverwekkend zijn of een bijtende werking hebben op de koeienpoten. 

Neem nu contact op met Watter voor een desinfectiemat!

Wilt u nou ook een desinfectiemat?