Overslaan en ga direct naar de inhoud

Voor iedere melkveehouder is het een domper: koeien die besmet zijn met Mortellaro. Het kan flink in de weg staan en het liefste zie je deze infectie natuurlijk zo min mogelijk. Kortom: iedere veehouder wil Mortellaro voorkomen. 

Wat is Mortellaro?

Mortellaro is een klauwaandoening die vaak voorkomt bij runderen en voornamelijk bij melkvee. Het is een huidinfectie tussen de klauwen en het verhoornde deel van de huid, vaak in het balgebied tussen beide klauwen. Koeien kunnen hierdoor pijnlijke laesies krijgen op de klauwen. De oorzaak hiervan is de bacterie Treponema. Het is een besmettelijke infectie waarbij deze bacterie pijn, ontstekingen, kreupelheid en andere ongemakken kan veroorzaken. Er zijn verschillende schalen waarop de ziekte van Mortellaro beoordeeld kan worden. Deze gaan van M0 tot M4, waarbij M4 betekent dat de klauw besmet is met chronische Mortellaro.

Hoe voorkom je Mortellaro?

Voorkomen is beter dan genezen, dat weet iedereen. Zorg ervoor dat je grip hebt op de situatie zodat het niet uit de hand loopt. Daarom is denken aan preventieve klauwverzorging niet verkeerd. De klauwen vaker dompelen in een voetenbad kan al verschil maken voor koeien. Een voetenbad is overigens wel tijdrovend. Ook moet je er voor zorgen dat je het voetenbad goed schoonhoudt, anders is er ruimte voor meer besmetting. Watter kan helpen met het voorkomen van Mortellaro. 

Mortellaro preventief tegengaan met Watter klauwdesinfectiemat

Watter biedt een preventieve oplossing voor Mortellaro. Deze infectie voorkomen we door middel van een klauwdesinfectiemat. Onze desinfectiemat is een beetje vergelijkbaar met een voetenbad. De mat desinfecteert de klauwen van de koeien als ze eroverheen lopen. De desinfectievloeistof van Watter doodt bacteriën die infecties kunnen veroorzaken op de klauwen. Zo wordt de klauwgezondheid van de koeien beschermd en worden klauwproblemen zoals Mortellaro voorkomen.

Waarom kiezen voor Watter Disinfection Solution?

Ons desinfectiemiddel, Watter Disinfection Solution, is een uitstekend alternatief voor meerdere conventionele middelen zoals formaline. Formalinel werkt wel, maar is vooral giftig en bijtend.  Watter desinfecteert op een veilige, duurzame en biologisch afbreekbare manier. Het Watter-systeem is een apparaat dat met stroom, zout en water een milieuvriendelijk desinfectiemiddel produceert. Door de elektrolyse van het zout en het water ontstaat er een desinfectiemiddel met HOCl als werkzame stof. Met een lagere dosering van ons desinfectiemiddel is dit net zo werkzaam als schadelijke chemische middelen. Door gebruik van het Watter-systeem draag je bij aan een betere wereld voor mens, dier en milieu.

Het RVO heeft het product zelfs al aan de MIA/Vamil lijst voor duurzame investering toegevoegd. U profiteert van 36% MIA en 75% Vamil op de investering in formaline-vrije klauwdesinfectie met Watter.

Wilt u Mortellaro ook voorkomen en meer te weten komen over de desinfectiemat?

Neem vrijblijvend contact met ons op!