Overslaan en ga direct naar de inhoud

Elektrolyse is de sleutel tot duurzame desinfectie

Bij Watter staat constante innovatie centraal en wordt de nadruk gelegd op verduurzaming. Zo maakt Watter gebruik van elektrolyse van water en zout voor het maken van desinfectiemiddel, een manier waarin Watter erg uniek is. Elektrolyse van water is een proces waarbij water wordt gesplitst in zuurstof en waterstofgas door middel van elektriciteit. Dit proces heeft vele toepassingen en is volgens Watter de sleutel tot de toekomst van duurzame desinfectie. 

Hoe HOCl gemaakt wordt

Waterstofperoxide

Waterstofperoxide is een veelgebruikt ontsmettingsmiddel, maar het heeft beperkingen vanwege de vereiste concentratie en het potentieel schadelijke bijproducten. Hypochloorzuur (HOCl) daarentegen is een veelbelovend alternatief. HOCl is een natuurlijk desinfectiemiddel dat door ons eigen immuunsysteem wordt geproduceerd en effectief is tegen een breed scala aan micro-organismen, waaronder bacteriën, gisten, virussen en schimmels.

Elektrolyse en HOCl

HOCl kan worden geproduceerd door elektrolyse van water met behulp van een speciaal ontworpen elektrolyse apparaat. Een goed voorbeeld hiervan is het Watter-systeem. Dit apparaat gebruikt een mengsel van water en zout, wat vervolgens geëlektrolyseerd wordt om zo HOCl te produceren. Dit proces is duurzaam en veilig, omdat er geen schadelijke bijproducten worden geproduceerd en het kan worden gebruikt als een veilig alternatief voor traditionele chemische desinfectiemiddelen.

Toepassingen

HOCl kan worden gebruikt voor desinfectie in veel verschillende toepassingen, waaronder voedselverwerking, ziekenhuizen, en waterbehandeling. Het kan worden gebruikt om oppervlakken, gereedschap en water te desinfecteren. Verder kan het ook worden gebruikt voor persoonlijke hygiëne, zoals handdesinfectiemiddel.

Voordelen

Het gebruik van elektrolyse om HOCl te produceren voor desinfectie heeft vele voordelen. Zo is HOCl duurzaam en veilig. Het creëert ook weinig gevaarlijke bijproducten waardoor het niet schadelijk is voor de werknemers of consument. Daarnaast is het ook duurzaam omdat er geen plastic afval produceert wordt zoals de verpakkingen van de chemicaliën. En omdat de machine op locatie staat, is er ook geen sprake van transport, dus geen emissie uitstoot. Bovendien kan elektrolyse van water worden aangedreven door duurzame energiebronnen, zoals zonne-energie of windenergie, waardoor het een belangrijke rol kan spelen in de overgang naar een duurzame samenleving.

Conclusie

Kortom, elektrolyse van water is de toekomst van desinfectie en HOCl is een veelbelovend alternatief voor traditionele chemische desinfectiemiddelen. Door duurzame energiebronnen te gebruiken om elektrolyse van water aan te drijven, kunnen we een veilige, duurzame en effectieve manier van desinfectie creëren die de gezondheid van mensen en het milieu beschermt.

Kom in contact met Watter en kijk wat voor u mogelijk is!

Wilt u ook duurzame desinfectie?