Overslaan en ga direct naar de inhoud

De wereld om ons heen verandert snel en technologische ontwikkelingen spelen een grote rol in deze veranderingen. Eén van de opkomende technologieën die veel aandacht trekt, is elektrolyse. Elektrolyse is een proces waarbij bijvoorbeeld water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof door middel van elektriciteit. Deze technologie biedt talloze mogelijkheden en voordelen, vooral in de context van duurzaamheid en energietransitie. 

Wat is elektrolyse?

Elektrolyse is een chemisch proces waarbij elektrische energie wordt gebruikt om samengestelde stoffen te ontleden tot enkelvoudige stoffen en/of andere samengestelde stoffen. Dit proces vindt plaats in een elektrolyse-apparaat zoals het Watter-systeem. In het Watter-systeem worden water en zout (zoutoplossing) geëlektrolyseerd tot WDS, het duurzame desinfectiemiddel van Watter. 

Hoe werkt elektrolyseren in een Watter-systeem?

Het Watter-systeem heeft alleen zout, water en stroom nodig om via elektrolyse WDS te maken op een schone en duurzame manier. Wanneer zout, water en stroom in de machine worden samengevoegd, wordt er door middel van een chemische reactie WDS geproduceerd. Zoals hiervoor al benoemd is, is het Watter-systeem in staat om op een duurzame en schone manier WDS te produceren. WDS is een effectief desinfectiemiddel met meer dan twintig werkzame stoffen. Een van deze stoffen is HOCl, wat zeer effectief is tegen bacteriën, virussen, schimmels en gisten. WDS is ook te gebruiken voor het desinfecteren van het drinkwater voor vee, waardoor de gezondheid van het vee gewaarborgd blijft.

De rol van elektrolyseren in de toekomst

Elektrolyseren speelt een belangrijke rol in de toekomst van duurzaamheid en energietransitie. Het biedt mogelijkheden voor desinfectiemiddelen zoals WDS maar ook energieproductie, zowel voor menselijk gebruik als voor dieren. Door het gebruik van elektrolyseren kunnen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en bijdragen aan een groenere en duurzamere samenleving.

Conclusie

Elektrolyseren is een veelbelovende technologie die de toekomst van duurzaamheid en energie kan veranderen, niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Het biedt voordelen zoals duurzame energie voor de creatie van een biologisch desinfectiemiddel en nog veel meer. Door elektrolyseren te omarmen, kunnen we een positieve impact hebben op het welzijn van onze dieren en de planeet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Watter

Wilt u nou ook gebruik maken van elektrolyse?