Overslaan en ga direct naar de inhoud

De wereld om ons heen verandert snel en technologische ontwikkelingen spelen een grote rol in deze veranderingen. Eén van de opkomende technologieën die veel aandacht trekt, is elektrolyse. Elektrolyse is een proces waarbij bijvoorbeeld water wordt gesplitst in waterstof en zuurstof door middel van elektriciteit. Deze technologie biedt talloze mogelijkheden en voordelen, vooral in de context van duurzaamheid en energietransitie. 

Wat is elektrolyse?

Elektrolyse is een chemisch proces waarbij elektrische energie wordt gebruikt om samengestelde stoffen te ontleden in afzonderlijke stoffen en/of andere verbindingen. Dit proces vindt plaats in een elektrolyse-apparaat zoals het Watter-systeem. In het Watter-systeem worden water en zout (zoutoplossing) geëlektrolyseerd om WDS, Water-desinfectie oplossing, te vormen.

Hoe werkt elektrolyseren in een Watter-systeem?

Het Watter-systeem heeft alleen zout, water en elektriciteit nodig om WDS via elektrolyse op een efficiënte en duurzame manier te maken. Wanneer zout, water en elektriciteit in de machine worden gecombineerd, ontstaat door een chemische reactie WDS. Zoals hierboven vermeld, is het Watter-systeem in staat om WDS op een efficiënte en milieuvriendelijke manier te produceren. WDS is een effectief desinfectiemiddel met ruim twintig werkzame stoffen. Eén van deze stoffen is HOCl, dat zeer effectief is tegen bacteriën, virussen, schimmels en gisten. De Watter-desinfectieoplossing kan op de boerderijen worden gebruikt om het drinkwater te desinfecteren en de biofilm van leidingen, melkapparatuur en doordrinking te verwijderen om een gezond vee te garanderen.

De rol van elektrolyseren in de toekomst

Omdat duurzaamheid en de transitie naar groene energie al een vrij belangrijke rol spelen in de dagelijkse activiteiten, kan elektrolyse in de toekomst verder bijdragen aan deze kwestie. Het biedt kansen voor desinfectiemiddelen als WDS maar ook voor energieproductie, zowel voor menselijk gebruik als voor dieren. Door gebruik te maken van elektrolyse kunnen we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen en bijdragen aan een groenere en duurzamere samenleving.

Duurzame toekomst

Elektrolyse is een veelbelovende technologie die de toekomst van duurzaamheid en energie kan veranderen, niet alleen voor mensen, maar ook voor dieren. Het biedt voordelen zoals hernieuwbare energie om een biologisch desinfectiemiddel te creëren en nog veel meer. Door elektrolyse te omarmen kunnen we een positieve impact hebben op het welzijn van onze dieren en de planeet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Watter

Wilt u nou ook gebruik maken van elektrolyse?