Overslaan en ga direct naar de inhoud

Veilige desinfectie met Watter: voorkom onnodig ziekteverzuim

Afgelopen week was er een afspraak met een potentiële nieuwe klant en tijdens het gesprek kwam er een interessant voordeel van het Watter-systeem naar voren, waar we zelf nog niet zo snel aan gedacht hadden.

Een ongeluk zit in een klein hoekje

Veel fabrieken werken met desinfectiemiddelen die als gevaarlijke stof gekwalificeerd zijn. Dit brengt extra administratie, inkoop van persoonlijke beschermingsmiddelen en training van personeel met zich mee. Kortom, extra kosten. Deze problemen waren ons al bekend, maar wat we ons nog niet gerealiseerd hadden is dat menselijke fouten ook extra kosten met zich mee kunnen brengen.

Stel: een productiemedewerker mengt de chemicaliën niet op de juiste manier, omdat hij zich bijvoorbeeld haast, dan kan dit leiden tot hoge kosten voor werkgevers. Naast de kosten van de verloren producten en ziekteverzuim, kan het ook leiden tot boetes en aansprakelijkheid voor de werkgever. 

Het beperken van risico's is essentieel. Vooral als het gaat om de gezondheid van je medewerkers. Door gebruik te maken van het Watter-systeem wordt het desinfectiemiddel op de juiste plek aangemaakt en automatisch gedoseerd. Er is geen gesleep meer met gevaarlijke stoffen en misschien wel het meest belangrijkste voordeel: het is veilig voor mens, dier en milieu.

Het Watter-systeem biedt dus niet alleen voordelen op het gebied van efficiëntie en veiligheid, maar levert ook een directe kostenbesparing op en het zorgt voor gemoedsrust bij werkgevers en medewerkers.  Daarnaast voorkomt het ook nog eens onnodige risico's. Kortom, een investering in het Watter-systeem is niet alleen een slimme zakelijke beslissing, maar ook een verantwoorde keuze voor de gezondheid en veiligheid van iedereen die betrokken is bij het desinfectieproces.

Neem geheel vrijblijvend contact op met Watter

Bespaar nu en neem contact op