Overslaan en ga direct naar de inhoud

Inleiding

Hygiëne is van cruciaal belang voor het handhaven van een gezonde leefomgeving en het voorkomen van de verspreiding van ziektekiemen. Desinfectiemiddelen spelen hierbij een belangrijke rol. Hoewel desinfectiemiddelen op basis van alcohol alomtegenwoordig zijn, zijn er enkele zorgen en beperkingen die met deze producten gepaard gaan. Gelukkig is er een beter alternatief beschikbaar: HOCl van Watter.

Desinfectiemiddelen met alcohol

Desinfectiemiddelen op basis van alcohol worden veelvuldig gebruikt vanwege hun vermogen om ziektekiemen te doden. Het meest bekende voorbeeld hiervan is ethanol. Deze desinfectiemiddelen beschadigen de celmembranen van de micro-organismen, waardoor ze worden gedood. Desinfectiemiddelen op alcoholbasis zijn effectief tegen bepaalde pathogenen en kunnen snel werken. Daarnaast is het voor bijna iedereen basiskennis dat alcohol desinfecterend is, want dat zien mensen wel met regelmaat in films voorbij komen. Want wie kent nou niet een scène waarin een soldaat gewond raakt en opgelapt moet worden? De soldaat neemt dan eerst een grote teug vodka waarna het vervolgens als desinfectiemiddel wordt gebruikt. 

Er zijn echter enkele beperkingen verbonden aan alcohol-desinfectiemiddelen. Ten eerste kunnen ze de huid uitdrogen en irritatie veroorzaken bij langdurig gebruik. Bovendien zijn ze licht ontvlambaar, wat een veiligheidsrisico met zich meebrengt. Daarnaast hebben sommige micro-organismen, zoals Enterokokken,  een hoge tolerantie tegen alcohol, waardoor ze minder effectief zijn tegen bepaalde bacteriën en virussen.

Introductie van HOCl: Het betere alternatief

Gelukkig is er een beter alternatief beschikbaar in de vorm van HOCl, oftewel Hypochloorzuur. HOCl is een krachtig desinfectiemiddel dat effectief is tegen een breed scala aan pathogenen, waaronder bacteriën, virussen, gisten en schimmels. Het is een natuurlijk geproduceerde stof die ook in ons eigen immuunsysteem voorkomt.

Wat HOCl onderscheidt van alcohol-desinfectiemiddelen is het feit dat het geen schadelijke chemicaliën bevat. Daarnaast heeft HOCl ook geen bijwerkingen zoals huidirritatie. Het is veilig te gebruiken op verschillende oppervlakken en niet-oxidatiegevoelige materialen. Bovendien is HOCl niet ontvlambaar, waardoor het een veiliger alternatief is voor omgevingen waar brandgevaar een zorg is.

De wetenschap achter HOCl

HOCl wordt geproduceerd door het elektrolyseproces van zoutoplossing. Dit proces creëert een stabielere oplossing van HOCl die zijn desinfecterende eigenschappen behoudt. HOCl werkt door het aantasten van de celwanden van pathogenen, waardoor hun structuur wordt beschadigd en ze worden afgedood.

Wat HOCl nog interessanter maakt, is het feit dat het een breed spectrum aan pathogenen bestrijkt. Het is effectief tegen bacteriën zoals Staphylococcus aureus en Escherichia coli, virussen zoals het poliovirus en het norovirus, en zelfs schimmels zoals Candida.

HOCl van Watter: toepassingen en voordelen

HOCl van Watter heeft een breed scala aan toepassingen en biedt vele voordelen ten opzichte van alcohol-desinfectiemiddelen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  1. Veiligheid: HOCl is niet giftig, niet brandbaar en veroorzaakt geen schadelijke bijwerkingen. Het is veilig voor mens en milieu.

  2. Effectiviteit: HOCl is een krachtig desinfectiemiddel dat effectief is tegen een breed spectrum aan pathogenen, waaronder bacteriën, virussen, schimmels en gisten.

  3. Geschikt voor verschillende oppervlakken: HOCl kan veilig worden gebruikt op verschillende oppervlakken, zoals keukenbladen, meubels en zelfs op de huid.

  4. Veelzijdigheid: HOCl kan worden gebruikt in diverse omgevingen, waaronder huizen, scholen, ziekenhuizen, fabrieken, veehouderijen, horecagelegenheden en openbare ruimtes.

  5. Makkelijk in gebruik: HOCl van Watter is makkelijk te verkrijgen uit het Watter-systeem. Deze machines zijn makkelijk in gebruik en niet groter dan de gemiddelde koelkast. Ze zijn daarom ook erg makkelijk te implementeren in het bedrijfsproces. 

Conclusie

HOCl van Watter biedt een beter alternatief voor desinfectiemiddelen op basis van alcohol. Met zijn effectiviteit, veiligheid en veelzijdigheid is HOCl een uitstekende keuze voor het handhaven van een hygiënische omgeving en het bestrijden van ziektekiemen. Of het nu gaat om persoonlijke hygiëne, het reinigen van proceswater, het schoonmaken van oppervlakken of het desinfecteren van openbare ruimtes, HOCl is een betrouwbare oplossing die voldoet aan de hoogste normen van desinfectie.

Probeer nu desinfectie zonder alcohol!

Neem contact op met Watter