Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wist u dat een lacterende geit 8 tot 12 liter per dag drinkt? U kunt zich voorstellen dat goed en schoon drinkwater daarom een belangrijke rol speelt. Vaak denkt men dat helder water schoon is, maar dit hoeft niet zo te zijn! We adviseren daarom ook periodiek een watermonster te laten analyseren. Wat u wilt als geitenhouder natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan.

Water beïnvloed de gezondheid van geiten

Water is essentieel voor de gezondheid van de geiten. Het speelt een grote rol in lichaamsfuncties zoals hun spijsvertering, temperatuurregulatie, maar ook het algemeen welzijn. Om uitdroging te voorkomen moet ervoor worden gezorgd dat er te allen tijde water beschikbaar is. Wanneer dit water schoon is en lekker smaakt, blijven de geiten er ook van drinken. Tekort aan water kan leiden tot een verminderde melkproductie en gezondheidsproblemen.

Verontreiniging in het water door biofilm 

Beschikken over goed drinkwater is een uitdaging. Het water moet vrij zijn van micro-organismen, dit zijn bacteriën, virussen, schimmels en gisten. Deze, soms onzichtbare,verontreiniging kan schadelijk zijn voor de geiten. Om micro-organismen in het water te bestrijden wordt er vaak gebruikgemaakt van gevaarlijke chemicaliën. Nadelen hiervan zijn milieuvervuiling, veel plastic afval en een risico voor de gezondheid van mens en dier. U wilt graag schoon water voor uw dieren, maar ook bijdragen aan een betere wereld. Welke oplossing is er dan voor u?

Schoon drinkwater met het Watter-systeem

Watter biedt geitenhouders een oplossing om schoon drinkwater voor hun geiten te garanderen zonder gebruik van chemicaliën. Ons desinfectiemiddel op basis van water, zout en stroom is biologisch afbreekbaar en kan op locatie geproduceerd worden. HOCl is de belangrijkste stof in ons middel. Het is niet opgenomen in de gevaarlijke stoffenlijst en dit maakt ons desinfectiemiddel een uitstekend alternatief voor meerdere conventionele middelen, te gebruiken voor verschillende toepassingen.  

Wilt u weten wat ons desinfectiesysteem voor u kan betekenen?

Neem contact met ons op