Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wat is Salmonella?

Salmonella is een besmettelijke darmziekte die wordt veroorzaakt door de Salmonella bacteriën die in de darmen van dieren zitten. Daardoor is voedsel zoals vlees-, zuivel- en eiproducten hier ook vatbaar voor. Salmonella is een stille boosdoener, de ziekteverwekker kan al aanwezig zijn zonder dat je het doorhebt. Hierdoor is er grote kans op snelle verspreiding. Wanneer dieren er wel last van hebben zijn de symptomen vaak diarree,overgeven, koorts of moeheid. Zonder vocht en voedsel overleeft Salmonella prima, dit maakt het des te lastiger om de bacterie tegen te gaan. 

Bestrijding van de Salmonellabacterie 

De focus ligt op het voorkomen van infectie met Salmonella. Met desinfectie zorg je ervoor dat je de ziekteverwekkers doodt. Middels het desinfecteren beschermen we de dieren en bijvoorbeeld leidingen en oppervlakken in de voedingsmiddelenindustrie van bacteriën. Desinfectiemiddelen met chemicaliën kunnen hulpvol zijn, maar deze dien je altijd juist te gebruiken door zorgvuldig de instructies te volgen. Chemische desinfectiemiddelen brengen vaak schadelijke effecten met zich mee en zijn vaak slecht voor mens, dier en milieu.

Watter-systeem 

Doordat de Watter Disinfection Solution - Watter’s desinfectievloeistof - beschikt over een lage concentratie waardoor het water drinkbaar blijft voor de dieren in de veehouderij. Ook is ons middel goed te gebruiken in de industrie, als leidingdesinfectie bijvoorbeeld. Door het gebruik van het Watter-systeem wordt de verspreiding van salmonella aanzienlijk verminderd. Het is bewezen effectief tegen een breed scala van bacteriën, virussen, schimmels en gisten. Zo draagt Watter bij aan de voedselveiligheid en de volksgezondheid. 

Door te kiezen voor Watter kunt u een belangrijke stap zetten naar duurzaam desinfecteren om zo de Salmonellabacterie te bestrijden. Het belang van effectieve desinfectie kan niet goed genoeg worden benadrukt, vooral in een omgeving waar voedsel wordt verwerkt en bereid. 

Heeft u zich al ingelezen over de werking van het Watter systeem?

Neem vrijblijvend contact met ons op