Overslaan en ga direct naar de inhoud

SDG's: Een weg naar een betere wereld

De SDG's, oftewel de Sustainable Development Goals, zijn richtlijnen voor een betere wereld. Ze vertegenwoordigen belangrijke uitdagingen in diverse onderwerpen, waaronder armoedebestrijding, het aanpakken van ongelijkheid, het beheersen van klimaatverandering en het behoud van biodiversiteit. De doelen zijn vastgesteld door de Verenigde Naties en dienen in 2030 gerealiseerd te zijn. In de 193 landen van de VN zijn deze doelen allemaal aangenomen.

Nederland en onze progressie

Net zoals ieder land dat zich bezighoudt met de Sustainable Development Goals, heeft Nederland ook een progressierapport. De grafiek van ons profiel laat zien dat we 54% van de doelen gehaald hebben en dus progressie aan het maken zijn. Nederland staat als twintigste in de lijst van de 166 landen waarvan data beschikbaar is. Met onze blogserie over de SDG's willen we laten zien hoe u ook bij kunt dragen door duurzaam te desinfecteren met Watter.

Watter en SDG's

Het is essentieel dat iedereen in de huidige wereld bijdraagt. Ook Watter zet zich in om deze doelen te ondersteunen. Door onze duurzame desinfectie met HOCl leveren we een bijdrage aan verschillende doelen. In de komende weken zullen we uitgebreid ingaan op onderstaande SDG’s: 

  • SDG 3: Goede gezondheid en welzijn
  • SDG 6: Schoon water en sanitair
  • SDG 12: Verantwoorde consumptie en productie
  • SDG 13: Klimaatactie

Watter draagt bij aan het verbeteren van de waterkwaliteit en het verminderen van ziektes door het effectief doden van bacteriën, schimmels, virussen en gisten. Hierdoor bevordert de gezondheid van de dieren en het dierenwelzijn. Aart en Willem van der Ham, maar ook Kees Captein spreken over het belang van veilig water en een verbeterde productie. 

Watter draagt ook bij aan verantwoorde productie in de industriële sector. Denk hierbij aan de vervaardiging van voeding, dranken, chemische en cosmetische producten. Hier worden grote hoeveelheden conventionele desinfectiemiddelen gebruikt. Door deze schadelijke chemicaliën te vervangen voor een systeem dat veel minder belastend is voor het klimaat, helpt Watter een positieve impact te maken op de bovenstaande doelen.

In onze aankomende blog zullen we de eerste Sustainable Development Goal (SDG) behandelen waar Watter aan bijdraagt: SDG 3 - Goede Gezondheid en Welzijn.

Deze doelen zijn essentieel om een betere wereld te creëren waarin alles en iedereen een gezond bestaan kan leiden.