Overslaan en ga direct naar de inhoud

Vers drinkwater van goede kwaliteit is voor kippen van levensbelang. Kippen drinken veel, dit kan oplopen tot wel 250 ml per dag. Het is dus belangrijk dat er altijd schoon water ter beschikking is. Helder water is niet per definitie schoon drinkwater, want bacteriën zijn niet te zien met het blote oog. Omdat je hier niet altijd bewust van bent, is het daarom goed om regelmatig een watermonster te nemen uit de drinknippel en je drinkwater te testen. 

Veel voorkomende biofilm problemen in drinkwater dankzij biofilm

Bij drinkwater voor kippen en ander pluimvee zijn er een aantal problemen die regelmatig voorkomen. Doordat biofilm in de leiding komt, slipt de drinknippel langzaam dicht en zorgt het voor ziekteverwekkers in het drinkwater. Biofilm is een slijmerige aanslag van bacteriën, schimmels en voedingsstoffen. Dit bouwt zich op in leidingen en nestelt zich hier. Spoelen van leidingen heeft weinig zin, vaak verplaats je het probleem hierdoor alleen maar. Losgeraakte bacteriën en schimmels belanden in het drinkwater, en hierdoor kan het dier ziek worden. Ook verstoppingen van leidingen of nippelbuizen door deze slijmerige laag kunnen voorkomen. De oppervlakken houden zo nog meer vuil vast en dit heeft invloed op het pluimvee.

Oplossing voor schoon drinkwater 

Om biofilm te verwijderen moeten deze micro-organismen (bijvoorbeeld bacteriën, schimmels, gisten) worden uitgeschakeld. Het uitschakelen gebeurt door het toevoegen van een desinfectiemiddel aan het water. Conventionele desinfectiemiddelen zijn echter schadelijk voor u, uw dieren en het milieu. Bij Watter desinfecteren op duurzame wijze met een middel dat vriendelijk is voor mens, dier en milieu. En omdat u op locatie met ons systeem het middel produceert uit water, zout en stroom, zijn de operationele kosten zeer laag!

Welke voordelen heeft schoon drinkwater voor mij?

Schoon drinkwater via het Watter-systeem brengt vele voordelen met zich mee. We sommen even een paar op:

  • De gezondheid van de kippen gaat omhoog, dit resulteert in minder ziektekosten en medicatie.
  • Schoon drinkwater bevordert de voedselopname. 
  • Het gebruik van chemicaliën wordt teruggedrongen, dit is goed voor het milieu.
  • Lage operationele kosten, slechts water, zout en stroom.
  • Dankzij automatische dosering, geen gesleep met jerrycans meer.

Wilt u ook het beste voor uw kippen (of ander pluimvee) en houdt u graag de kwaliteit van uw drinkwater op peil? Goed drinkwater is de eerste levensbehoefte van zowel mens als dier. Neem nu contact op met Watter over de mogelijkheden. 

Watter kan u helpen!

Wilt u meer weten over de desinfectie van uw water