Overslaan en ga direct naar de inhoud

Enterococcus hirae is een bacterie die van nature voorkomt in de darmen van mensen en landbouwhuisdieren. Deze bacterie komt echter vaker voor bij boerderijdieren en kan in sommige gevallen ernstige infecties veroorzaken. Over het algemeen is Enterococcus hirae resistent tegen veel antibiotica, waardoor het moeilijk te behandelen is. Daarom is het belangrijk om te weten wat de gevaren van deze bacterie zijn en hoe je ze op je boerderij kunt voorkomen.

De gevaren van Enterococcus hirae voor dieren

Enterococcus hirae veroorzaakt verschillende problemen bij pluimvee, zoals diarree, endocarditis (hartklepontsteking) of bloedbaaninfecties. Bij varkens leidt E. hirae echter tot frequente ontlasting van losse of waterige diarree en een ruwe vacht. Verder kan deze bacterie specifiek bij koeien een van de oorzaken zijn van mastitis, waardoor de melkproductie in de uier kan stoppen. Alle bovengenoemde ziekten kunnen leiden tot een verminderde voeropname, uitdroging of in ernstigere gevallen zelfs tot de dood. Daarnaast hebben Enterococcen (Enterococcus) een hoge tolerantie voor verschillende temperaturen (10 tot 45 graden Celsius) en kunnen ze overleven in zure omstandigheden van 4,6-9,9 pH.

Het is belangrijk om te weten dat Enterococcus hirae zich kan verspreiden via verontreinigde oppervlakken en materialen, zoals drinkbakken en voerbakken. Daarom is het belangrijk om goede hygiënemaatregelen te nemen om een uitbraak te voorkomen.

Hoe problemen te voorkomen?

Zoals eerder vermeld, kunnen goede hygiënemaatregelen een uitbraak van Enterococcus voorkomen. Daarom is desinfectie van het drinkwater noodzakelijk. Met het Watter-systeem wordt een desinfectiemiddel op basis van HOCl ter plaatse geproduceerd en de Enterococcus hirae-bacterie op uw boerderij bestreden.

Het systeem is verbonden met de watervoorziening via één of twee doseerpompen en injecteert continu kleine doses van de Watter Desinfectieoplossing (WDS) in het water. WDS wordt gecreëerd op basis van elektrolyse met HOCl als werkzame stof. HOCl is een natuurlijk desinfectiemiddel dat veilig is voor mensen en dieren, omdat het wordt geproduceerd in witte bloedcellen om infecties te bestrijden. Dit desinfectiemiddel is effectief tegen veel micro-organismen, waaronder Enterococcus hirae, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Listeria monocytogenes en meer.

Wilt u meer weten over het Watersysteem?

Neem contact op met een van onze microbiologie-experts!