Overslaan en ga direct naar de inhoud

Voor uw paarden is voldoende toegang tot vers water essentieel, gezien het dagelijkse vochtverlies door zweet en urine. De vochtbalans op peil houden is daarom zeer belangrijk. Schoon water speelt hierin een cruciale rol, aangezien vervuild water ziektes zoals Salmonella kan veroorzaken.

De stille dreiging in de drinkbak: biofilm

Om biofilm te voorkomen, is het van belang om drinkpunten schoon te houden. In deze drinkpunten kan een slijm vol met micro-organismen vormen in een proces dat micro colony formation heet; dit slijm wordt ook wel biofilm genoemd. Doordat biofilm wordt beschermd door een laag eiwit, is het lastig te verwijderen. Dit vormt een risico voor de waterkwaliteit, omdat de micro-organismen in biofilm los kunnen komen in het water. Als uw paarden dit vervuilde water drinken, kan dit ziektes veroorzaken en de gezondheid schaden.

Hoe voorkom ik biofilm?

Biofilm kan worden voorkomen door het gebruik van een desinfectiemiddel. Dit is mogelijk met een traditioneel desinfectiemiddel zoals chloordioxide. Het probleem met dit desinfectiemiddel is dat het gevaarlijk is voor de menselijke en dierlijke gezondheid, bovendien verwijdert het biofilm slechts tijdelijk. Watter heeft voor de verwijdering van biofilm een effectievere en veilige optie ontwikkeld waardoor biofilm kan worden bestreden, zonder gezondheidsrisico’s.

Veilig water met Watter

Het Watter Disinfection Solution wordt geproduceerd uit water, zout en elektriciteit. Dit vormt een desinfectiemiddel met HOCl als werkzame stof. HOCl is zeer effectief tegen verschillende schimmels, gisten, bacteriën en virussen. In lagere concentraties dan een desinfectiemiddel zoals chloordioxide. Onze unieke in-situ technologie zorgt ervoor dat het middel voortdurend in de juiste hoeveelheden wordt gedoseerd. Hierdoor wordt biofilm niet alleen verwijderd, maar het voorkomt ook dat het zich opnieuw vormt.

Met Watter zorgt u ervoor dat uw paarden schoner en veiliger water drinken. Dit minimaliseert de kans op ziekte. Wat zorgt voor gezondere en gelukkigere dieren.

Wilt u meer weten?

Onze microbiologen helpen u graag!