Overslaan en ga direct naar de inhoud

Om het bedrijf beter te leren kennen is het wel eens leuk om ook iemand anders aan het woord te laten. Onze Marketing collega Rianne heeft Senior Service Monteur Wim een aantal vragen gesteld over onder andere zijn werkzaamheden bij Watter en hoe hij hier terecht gekomen is. 

Vertel eens over jezelf? Wie is Wim, wat doe je bij Watter en hoe ziet jouw leven buiten Watter eruit? 

Ik ben Wim, ben getrouwd en heb twee kinderen. Ik werk als Senior Service Monteur bij de Technische Dienst. In mijn vrije tijd fiets ik graag. Wielrennen, mountainbiken en ik ben ook nog lid van een fietsclub. Daarnaast vind ik het ook leuk om in en rondom huis bezig te zijn met wat klussen en tuinieren. Ik ben altijd bezig, rustig een boek lezen kan ik niet.

Hoe lang werk je hier al en hoe ben je bij Watter terechtgekomen?

Ik werk hier al bijna 11 jaar. Ik ben begonnen met Arjan, Alfred en Ashley en één microbioloog. Ik heb het dus vanaf begin af aan meegemaakt. We waren toen zeker aan het pionieren. Ik kwam van een ander bedrijf waar ik 25 jaar werkte. Er was daar een reorganisatie aan de gang en ik kon met het bedrijf mee naar Breda. Op dat moment had ik nog niet zo lang geleden een huis gekocht met mijn vrouw en gingen mijn twee kinderen nog naar school. Ik heb er toen voor gekozen om niet mee te gaan en in de buurt iets anders te zoeken. Destijds had een collega van mij een kennis die als monteur bij Watter werkte. Deze kennis ging met pensioen en dit was voor mij de kans om aan de slag te gaan bij Watter.

Hoe zou je de collega’s en de sfeer bij Watter omschrijven?

Sinds een half jaar zitten wij pas met alle collega’s bij elkaar in een pand. Voorheen zat de Technische Dienst in een ander pand. Mijn directe collega’s zie ik natuurlijk vaker. De collega’s onderling hebben een goede omgang met elkaar, dat merk ik. Het is een fijne sfeer. Tegen het eind van het jaar ervaar ik drukte bij de Technische Dienst, maar dit is altijd een leuke uitdaging. 

Van welke werkzaamheden fleur jij helemaal op en krijg je energie?

Ik word blij van verbetering, en dan vooral aan ons systeem. Er liggen nu al plannen klaar waarbij we de software willen verbeteren, waarbij we nog meer data kunnen genereren en analyses kunnen doen. Ik word erg vrolijk van dat soort dingen. Het maakt het werk interessanter en leuker. 

Wat is de leukste herinnering die je bij Watter hebt gemaakt?

Ik mag graag extern op pad. Die afstand daarin maakt mij niet uit. De ene keer kom je bij een boer op het erf, de andere keer sta je midden in een grote fabriek. De tevredenheid die je ziet bij klanten als het systeem weer werkt, geeft veel voldoening. 

Hoe zie jij de toekomst van waterdesinfectie?

Wanneer de regelgeving steeds meer gaat veranderen en we verplicht zijn om duurzamer te worden, zijn er grote mogelijkheden om uit te groeien naar meerdere sectoren. Het kan nog steeds alle kanten opgaan, uiteraard gaat dat niet vanzelf en vergt het geduld.  

Ben jij helemaal enthousiast geworden door het lezen van dit interview? Goed nieuws! We hebben nu diverse vacatures open staan om de Technische Dienst te komen versterken. 

Bekijk onze vacatures.

Wil je ook werken bij Watter?