Overslaan en ga direct naar de inhoud

Meet the team: Microbioloog Eva

Om het bedrijf beter te leren kennen is het wel eens leuk om ook iemand anders aan het woord te laten. Onze Marketing collega Rianne heeft Microbioloog Eva een aantal vragen gesteld over onder andere haar werkzaamheden bij Watter en hoe ze hier terecht gekomen is. 

Vertel eens over jezelf? Wie is Eva, wat doe je bij Watter en hoe ziet jouw leven buiten Watter eruit? 

Ik ben Eva en ik ben 27 jaar oud. Ik kom niet uit deze regio maar ben destijds verhuisd naar Groningen voor mijn studie. Mijn functie binnen Watter is microbioloog. Ik begeleid klanten in de agrarische sector, ik doe onderzoek in huidige projecten en stel nieuwe projecten op. Hier en daar heb ik ook wat andere werkzaamheden om mijn functieprofiel breed en divers te houden. Naast werk vind ik het leuk om te sporten en om met vrienden de stad in te gaan. In de weekenden ben ik vaak te vinden bij mijn vriend thuis.

Hoe lang werk je hier al en hoe ben je bij Watter terechtgekomen?

Ik werk nu iets langer dan een jaar bij Watter. Daarvoor heb ik hier een half jaar afstudeerstage gedaan. Ik ben bij Watter terecht gekomen door mijn stagecoördinator. Die had een lijst met potentiële stagebedrijven,en ik vond Watter direct wel erg interessant lijken. Via de website heb ik de contactpagina ingevuld en werd daarna gebeld. Na mijn afstuderen ben ik bij Watter gebleven en vervul ik de functie van microbioloog.

Hoe zou je de collega’s en de sfeer bij Watter omschrijven?

De sfeer tussen collega’s vind ik heel fijn, relaxed en open. Ik merk ook dat hier een open deurbeleid heerst. Als je eens je dag niet hebt kun je dat vertellen, voelt dat fijn en is er begrip voor. Ook doen we veel dingen met z’n allen. Het team daarin vind ik erg belangrijk. Je behaalt mooie resultaten als je samenwerkt.

Van welke werkzaamheden fleur jij helemaal op en krijg je energie?

Als ik bezig ben met laboratoriumonderzoek, fleur ik op. Ik ben intrinsiek gemotiveerd omdat ik wetenschap echt leuk vind. Ook vind ik het fijn dat wanneer ik klanten begeleid, ik hoor dat zij goede resultaten halen en tevreden zijn. Dat geeft veel voldoening in mijn werk.

Wat is de leukste herinnering die je bij Watter hebt gemaakt?

Ik denk dan toch wel aan de verhuizing van het pand in Assen naar het pand in Tynaarlo. Alles ging toen over, het was nieuw en ik heb zelf ook een rol in het verhuizen gehad. Bijvoorbeeld het bouwen van het kantoor van de technische dienst. Dat waren dan mijn logistieke projectjes om dingen op te zetten en het mooi te maken. Ook hebben we daarmee veel grappen en grollen gehad tussendoor. Ook alle borrels, feestjes en activiteiten die we doen staan mij bij. Dat zijn ook zeker leuke momenten met het hele team!

Hoe zie jij de toekomst van waterdesinfectie?

Ik denk dat de techniek die wij gebruiken een hele grote rol kan gaan spelen in de wereld op de gebieden milieu en verduurzaming. Met name de in-situ productie (op locatie productie) van het middel. Hierdoor is transport van vloeistoffen overbodig. Ook is het mooi dat wij tegenwoordig met z’n allen wat beter nadenken over wat we in de aarde stoppen en welke chemie we gebruiken. Ik zie onze technologie zeker als een van de eerdere stappen om het milieu te verbeteren en daarmee duurzaam om te gaan met onze wereld.

Bekijk onze vacatures.

Ook werken bij Watter?