Overslaan en ga direct naar de inhoud

Vers drinkwater is van belang voor elk dier, dus ook voor uw schapen. Door schoon water wordt de kans op ziektes zoals uierontsteking beperkt. Aangezien schapen tot wel 10 liter op een dag kunnen drinken, is zorgen voor schoon water van belang.

Een haard van bacteriën: biofilm

Biofilm, een slijmlaag gevormd door micro-organismen, is een probleem in de veehouderij doordat het zich hecht aan leidingen en oppervlakken. Wanneer water door deze leidingen stroomt, kunnen ziekmakers in het water terechtkomen. Dit kan ziekte in uw kudde veroorzaken, het is daarom van belang dat leidingen van drinkpunten schoon blijven.

Het schoonspoelen van leidingen is echter niet genoeg. Schoonspoelen verplaatst de micro-organismen in het biofilm slechts naar uw drinkbak. Hier kunnen deze micro-organismen zich vervolgens opnieuw hechten aan de bodem, en zich verspreiden door het drinkwater. Dit maakt het drinkwater een bron van bacteriën. Om dit te voorkomen is goede desinfectie van belang. 

Hoe krijg ik schoon drinkwater?

Vaak wordt een desinfectiemiddel gebruikt om biofilm uit de leidingen en drinkpunten te verwijderen. Traditionele opties, zoals waterstofperoxide zijn effectief, maar wel schadelijk voor de gezondheid van uw dieren, uzelf en het milieu. Watter produceert daarentegen een desinfectiemiddel dat niet alleen veilig is, maar ook toegelaten is voor desinfectie van dierlijk drinkwater.

Het Watter Disinfection Solution wordt geproduceerd door elektrolyse van zout en water, waarbij een milieuvriendelijk desinfectiemiddel ontstaat met HOCl als werkzame stof. Ons desinfectiemiddel is toegelaten om dierlijk drinkwater te desinfecteren en verwijdert biofilm effectief. Dit is mogelijk door de unieke in-situ technologie die constant een laag percentage desinfectiemiddel aan het drinkwater toevoegt. Door deze constante desinfectie krijgt biofilm ook geen kans om terug te groeien, waardoor uw water altijd schoon is. 

Voordelen van Watter

  • Door productie op locatie is er altijd vers desinfectiemiddel beschikbaar!
  • Doordat u geen jerrycans met chemicaliën meer hoeft in te kopen (en te laten bezorgen), bespaart u CO2 en vermindert u uw plastic gebruik.
  • Ons product is veilig voor mens en dier.
  • Tijdens het proces biedt onze microbiologische en technische dienst professionele ondersteuning.

Succesverhalen van consumenten 

Jelte heeft schoon water en blije koeien! Lees hier zijn verhaal.

Gerco heeft veel financieel voordeel ondervonden dankzij het Watter-systeem. Lees hier over zijn ervaring.

 

Wilt u ook veiliger en gezonder drinkwater voor uw schapen? Neem dan vrijblijvend contact op met Watter. Ons team bespreekt graag de mogelijkheden met u.