Overslaan en ga direct naar de inhoud

Weg met waterstofperoxide, het Watter-systeem is dé oplossing voor desinfectie!

Desinfectiemiddelen op basis van waterstofperoxide worden voor veel verschillende toepassingen gebruikt. Gebruikt u momenteel waterstofperoxide om water, oppervlakken en/of ruimtes te desinfecteren? Bijvoorbeeld in de veehouderij, zorg, fabrieken of akkerbouw? Dan kunt u vanaf nu ook vertrouwen op het mens-, dier- en milieuvriendelijke desinfectiemiddel Watter!

Wat is waterstofperoxide?

Waterstofperoxide (H2O2), bestaande uit de elementen zuurstof en water, is een veelvoorkomend middel dat vaak wordt toegepast bij het desinfecteren. Omdat deze transparante vloeistof ontsmettend werkt, wordt het o.a. vaak toegepast in de industriële branche. Ook in de veehouderij vind je dit middel terug, voor bijvoorbeeld het desinfecteren van stallen. Een hoge concentratie is vaak niet veilig, omdat het vrij agressief is. Het kan branden op de huid en inademen van de stof kan gevaarlijk zijn. Daarom moet er adequaat gehandeld worden: zorg ervoor dat het middel niet in aanraking komt met uw huid en maak gebruik van een mondkap tegen inhalering van de walmen.

Watter disinfection solution

Bij Watter hebben we een betere, veiligere en milieuvriendelijke oplossing voor desinfectie. De werkzame stof in ons desinfectiemiddel is Hypochloorzuur (HOCI). Bij het produceren wordt gebruikgemaakt van 3 simpele elementen: water, zout en elektriciteit. Door elektrolyse van water en zout ontstaat er een desinfectant dat effectief is tegen onder andere bacteriën, virussen, schimmels en gisten. HOCI is een lichaamseigen stof, dat door onze neutrofielen (witte bloedcellen) geproduceerd wordt om infecties tegen te gaan. WDS is hypoallergeen, vriendelijk voor de huid en prikt niet. Met een lagere dosering is onze vloeistof net zo effectief als hardnekkige chloormiddelen en daarmee ideaal voor het ontsmetten.

Waarom overstappen op het Watter-systeem?

Naast dat onze desinfectie vrij van chemicaliën is en dus goed voor mens, dier en milieu, heeft  het ook nog eens lage operationele kosten. Dit omdat het systeem een in-situ oplossing is, wat betekent dat het desinfectiemiddel op locatie geproduceerd kan worden. Dit heeft de volgende voordelen:

  • Minder plastic afval
  • Geen transportkosten
  • Niet op de gevaarlijke stoffenlijst
  • Geen veiligheidsvoorschriften

Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Overtuigd dat ons Watter-systeem een effectief alternatief kan zijn voor uw huidige manier van desinfecteren?