Overslaan en ga direct naar de inhoud

Gegarandeerd vers product zonder chemie

Wij gebruiken water voor het wassen, schillen, transporteren, snijden en koelen. Het is essentieel in ons bedrijfsproces en dankzij Watter gegarandeerd schoon', zegt Anke Heijligers-Bex, eigenaresse van de Limburgse aardappelverwerker Bex BV. 'We merken dat de houdbaarheid en kwaliteit van onze frites zijn verbeterd.'

De aardappelen die Bex BV verwerkt, komen van lokale Limburgse telers. Er zijn dus korte lijnen en daardoor is het bedrijfsproces authentiek ambachtelijk. Hierdoor kunnen de producten vers en zonder conserveringsmiddelen worden geproduceerd.

Reinoud van Watter en Anke van Bex

Verzekerd van kiemvrij water

‘Onze werkwijze garandeert de beste smaak, maar vereist extra aandacht voor de hygiëne.’ legt Anke uit. ‘We zijn altijd bezig met het optimaliseren van ons bedrijfsproces zodat we de kwaliteit van de producten blijven verbeteren. Echt verse friet blijft toch het lekkerst.’

Met het Watter systeem is het bedrijf verzekerd van kiemvrij proceswater. Het Watter systeem produceert op locatie zelfstandig een desinfectiemiddel uit stroom, zout en water, welke het vervolgens automatisch op het watersysteem doseert.

Ondersteuning microbioloog

Er gaan zo’n 25 aardappelen in één zak friet ‘Op het oog is niet te zien of de waterkwaliteit goed is. Vanuit Watter is er begeleiding van een microbioloog en we laten daarnaast regelmatig wateronderzoeken uitvoeren. Zo verzekeren we ons van zuiver water,’ vertelt Anke. ‘De positieve effecten in de productie laten zich zien in de versheid van het product.

Concreet is de houdbaarheid toegenomen, wat betekent dat onze producten langer smakelijk zijn. Hierdoor is elke consument, waar en wanneer dan ook, verzekerd van de beste kwaliteit. En dat waarderen onze afnemers.’

aardappelen en friet van bex

Over Bex BV

De Limburgers leveren hun producten aan horeca door heel Nederland, Duitsland en België. Bex BV onderscheidt zich doordat de producten niet ingevroren worden en dat komt de smaak alleen maar ten goede. Alle smaakstoffen, voedingsstoffen en de structuur van de aardappel blijven op deze manier het beste behouden.

In Kessel willen ze in ieder geval nooit meer zonder het Watter systeem. ‘De positieve effecten op de waterkwaliteit betalen het systeem dubbel en dwars terug.’ zegt de onderneemster. ‘Iedere fabrikant die met verse producten werkt weet hoe belangrijk water is in hun bedrijf. Watter is een absolute aanrader om de kwaliteit in het productieproces te bewaken.‘

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de samenwerking tussen Bex en Watter? Of wilt u weten wat het Watter systeem voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op via ons telefoonnummer 0592 715 300 of via het contactformulier. We vertellen u graag meer!

Download gratis

Whitepaper: Over proceswater

De whitepaper "Over proceswater" gaat dieper in op onze methode om biofilm te verwijderen in het leidingsysteem. Vraag 'm nu gratis aan.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.