Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wist u dat ons Watter-systeem niet alleen inzetbaar is voor drinkwater voor uw dieren en voor proceswater? U kunt het Watter desinfectiemiddel ook gebruiken voor oppervlaktedesinfectie. Graag vertellen wij u hier meer over.

Wat is oppervlaktedesinfectie?

Zoals de naam eigenlijk al zegt, is oppervlaktedesinfectie het desinfecteren van oppervlakken. Hierbij kun je denken aan kantinetafels, vloeren, werkplekken en laboratoriumtafels. Ook medische instrumenten moeten gedesinfecteerd worden. Oppervlakken vormen vaak een broedplaats voor ziektekiemen en pathogenen. Via besmette oppervlakken kunnen micro-organismen zich razendsnel verspreiden. Met een bacteriedodend middel worden oppervlakken, ruimtes en materialen gedesinfecteerd. 

Het belang van desinfecteren

Om infectieziektes te voorkomen is een goede hygiëne van belang. Door oppervlakken te desinfecteren wordt ervoor gezorgd dat micro-organismen die potentiële ziekteverwekkers kunnen zijn, worden tegengegaan. Met alleen reinigen komt u er niet, want dit houdt in principe in dat het zichtbare vuil verwijderd wordt. Voor het oog lijkt het schoon, maar in werkelijkheid blijven de ziekteverwekkers nog zitten. We hebben tijdens het Coronavirus ondervonden dat het erg belangrijk was om te desinfecteren, hetzelfde geldt voor preventie tegen andere virussen. 

Nadelige schadelijke chemicaliën

Om oppervlaktes te desinfecteren gebruiken veel consumenten traditionele desinfectiemethoden zoals chloor en alcohol. Het gebruiken van deze middelen brengt echter schadelijke gevolgen met zich mee. Vaak moet er veel van het desinfectiemiddel gebruikt worden en zijn veiligheidsverplichtingen nodig. Middelen kunnen giftig of brandbaar zijn, waarbij overmatig of onjuist gebruik van deze desinfectiemiddelen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. In deze middelen zitten vaak stoffen die schadelijk zijn voor mens, dier en milieu. Hierom is het beter om voor een duurzaam alternatief te kiezen.

WDS: een duurzaam desinfectiemiddel

Het Watter Disinfection Solution is een duurzaam desinfectiemiddel met HOCl als actieve stof. Voor het middel is enkel water, zout en elektriciteit nodig. Het middel wordt geproduceerd door ons Watter-systeem. Dit is een installatie waarmee u ter plekke (in-situ) het desinfectiemiddel kunt produceren. Hierdoor bent u zelfvoorzienend, en niet meer afhankelijk van een leverancier. Ook draagt u bij aan een betere wereld zonder schadelijke chemicaliën. Omdat ons middel niet op de gevaarlijke stoffenlijst staat, is gebruik maken van veiligheidsverplichtingen ook verleden tijd. 

Hoe desinfecteer ik oppervlakken met WDS?

Hier zijn vijf stappen die u kunt volgen om oppervlakken op de juiste manier te desinfecteren met Watter Disinfection Solution (WDS):

  1. Pak het desinfectiemiddel. Haal het WDS uit het systeem. Dit doet u via het kraantje.
  2. Maak het oppervlak schoon. Verwijder vuil of stof van het oppervlak voordat u begint met desinfecteren. Dit kan worden gedaan met bijvoorbeeld water (en/of een reinigingsmiddel) en een doek.
  3. Breng het desinfectiemiddel aan. Breng de WDS aan en zorg ervoor dat het oppervlak volledig bedekt is met het middel. 
  4. Inwerken. Laat het middel vijf minuten inwerken.
  5. Droog het oppervlak. Laat het oppervlak volledig drogen voordat u het opnieuw gebruikt. Ook is het mogelijk het oppervlak te drogen door middel van bijvoorbeeld een schone doek.

Wilt u meer weten over oppervlaktedesinfectie en hoe u dit het beste kunt gebruiken op uw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.