Overslaan en ga direct naar de inhoud

Het Coronavirus, ook wel bekend als SARS-CoV-2, heeft wereldwijd een enorme impact gehad. De pandemie heeft geleid tot ziekte, verlies van levens en verstoring van de samenleving. Het is cruciaal om het virus te begrijpen en effectieve methoden te vinden om het te bestrijden. In dit artikel zullen we ons richten op HOCl van Watter, een krachtig desinfectiemiddel dat kan helpen bij het bestrijden van het virus.

Wat is Corona?

SARS-CoV-2 is een virus dat behoort tot de familie van de coronavirussen. Het werd voor het eerst geïdentificeerd in 2019 in de stad Wuhan, China. Het virus verspreidt zich voornamelijk van persoon tot persoon door aerosolen die vrijkomen bij hoesten, niezen, praten of ademen. Het kan ook worden verspreid door het aanraken van oppervlakken die besmet zijn met het virus.

Symptomen van Corona

De symptomen van Corona kunnen variëren van mild tot ernstig. Veelvoorkomende symptomen zijn koorts, hoest, kortademigheid, vermoeidheid en verlies van reuk- en smaakvermogen. In sommige gevallen kan het virus leiden tot ernstige ademhalingsproblemen en andere complicaties.

Het belang van een effectieve bestrijding

Het bestrijden van het Coronavirus is van cruciaal belang om de verspreiding ervan te beperken en de impact op de gezondheid en samenleving te verminderen. Effectieve maatregelen omvatten het naleven van juiste hygiëne, sociale afstand, dragen van medische mondmaskers en het gebruik van desinfectiemiddelen.

HOCl: Een krachtig wapen tegen het virus

HOCl, ook bekend als hypochloorzuur, is een krachtig desinfectiemiddel dat effectief is tegen verschillende virussen zoals Corona, maar ook tegen Salmonella en zelfs biofilm. Watter heeft een uniek proces ontwikkeld om HOCl te produceren met behulp van elektrolyse. Dit resulteert in een hoogwaardig desinfectiemiddel dat veilig is voor mens en milieu.

Voordelen van HOCl

HOCl heeft verschillende voordelen ten opzichte van traditionele desinfectiemiddelen. Het is niet giftig, niet irriterend voor de huid, en laat geen schadelijke residuen achter. Bovendien is HOCl effectief tegen een breed spectrum van micro-organismen, waardoor het een veelzijdige oplossing is voor desinfectie. Verder is HOCl ook goed om ruimtes mee te vernevelen. Verder is uit onafhankelijk onderzoek gebleken dat HOCl niet alleen oppervlakken kan desinfecteren, maar ook aerosolen aanpakt.

HOCl als desinfectiemiddel

HOCl kan worden gebruikt als desinfectiemiddel in verschillende omgevingen, zoals ziekenhuizen, scholen, kantoren en huishoudens. Het kan oppervlakken desinfecteren, waardoor de verspreiding van het virus wordt beperkt. Regelmatig gebruik van HOCl kan bijdragen aan een veiligere omgeving voor iedereen.

Toepassingen van HOCl

HOCl kan worden gebruikt voor een breed scala aan toepassingen, waaronder het reinigen van oppervlakken en het desinfecteren van water. De veelzijdigheid van HOCl maakt het een waardevol hulpmiddel in de bestrijding van het Coronavirus en andere infectieziekten zoals het norovirus, poliovirus en rotavirus. Watter heeft laatst de EN 1500 test behaald waardoor het een bewezen effectieve toepassing heeft als handdesinfectie, alleen mag het in Nederland nog niet toegepast worden.

Neem contact op met Watter!

Wilt u ook desinfectiemiddel dat ook veelzijdig is?