Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wilt u af van de slijmlaag in de waterbakken van uw koeien?

Bent u een melkveehouder en heeft u problemen met de slijmlaag in de waterbakken van uw koeien? Dan bent u niet alleen. Veel melkveehouders hebben hier last van en het kan behoorlijk vervelend zijn. Soms denken melkveehouders dat het slijm kwijl is van de koe, maar dat is niet helemaal juist. De slijmlaag die zich in de bakken vormt, is een biofilm. Die kan niet alleen de gezondheid van uw koeien beïnvloeden, het kan ook zorgen voor een onhygiënische drinkvoorziening en kan uiteindelijk resulteren in een lagere melkopbrengst. Maar geen zorgen, wij hebben de oplossing voor u.

De oorzaken van de slijmlaag

Voordat we ingaan op de bestrijding van de slijmlaag, is het belangrijk om te weten wat de oorzaken zijn. De slijmlaag wordt meestal veroorzaakt door bacteriën en algen die zich kunnen hechten aan de wanden van de drinkbakken. Dit komt doordat de drinkbakken vaak niet regelmatig worden schoongemaakt en gedesinfecteerd. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van het drinkwater een rol.

De gevolgen van de slijmlaag

De slijmlaag in de drinkbakken van uw koeien kan leiden tot gezondheidsproblemen bij uw vee. Bacteriën zoals Salmonella en E.Coli kunnen grote impact hebben op de gezondheid van uw koeien. Daarnaast speelt schoon drinkwater ook een grote rol in het voorkomen van Mastitis. In de slijmlaag kunnen algen en bacteriën zich makkelijk verspreiden via het drinkwater en zo infecties veroorzaken. Dit kan leiden tot diarree, verminderde melkgift en andere gezondheidsproblemen bij uw koeien. Tot slot kan de slijmlaag ook zorgen voor verstoppingen in de leidingen en de waterpomp, wat weer kan leiden tot hogere kosten voor onderhoud en reparatie.

De oplossing voor de slijmlaag

Watter biedt voor u de duurzame oplossing! Want de desinfectiemachine van Watter is zo te implementeren in uw stal. Deze machine produceert een super effectief desinfectiemiddel genaamd HOCl. Deze desinfectievloeistof is effectief tegen de bacteriën in de drinkbakken en niet schadelijk voor uw koeien. Door het systeem van Watter hoeft u zich als melkveehouder geen zorgen meer te maken over dit veelvoorkomende probleem. Daarnaast hoeft u de drinkbakken niet meer wekelijks leeg geschrobd hoeven te worden. Het enige wat u hoeft te doen is het verwijderen van voerresten, want de waterbakken blijven netjes schoon.

Overtuigd? Klik op de contactknop!

Neem nu contact op met Watter voor betere gezondheid van uw koeien