Overslaan en ga direct naar de inhoud

Microbieel geïnduceerde corrosie (MIC) is een veelvoorkomend fenomeen dat wordt veroorzaakt door de metabole processen van biofilmvormende micro-organismen. Het kan materialen zoals metaal, beton, rubber, plastic en andere materialen aantasten. MIC is een groot probleem in waterdistributiesystemen omdat het de levensduur en kwaliteit van pijpmaterialen kan verminderen. Dit kan leiden tot pijplekkages en in sommige gevallen zelfs tot verstopping of vervuiling van de waterdistributieleidingen.

Gelukkig biedt HOCl als desinfectiemiddel een effectieve oplossing voor MIC. HOCl (of hypochlorigzuur) is een krachtige desinfectant dat een breed spectrum van micro-organismen en hun bijproducten kan bestrijden. Het kan uitstekend worden toegepast voor het desinfecteren van proceswatersystemen waar MIC een probleem is. HOCl is in lage concentraties namelijk bijzonder effectief in het bestrijden van biofilm en een breed scala aan bacteriën, schimmels, algen en andere micro-organismen die Microbieel Geinduceerde Corrosie kunnen veroorzaken.

Snel meer weten over onze oplossing?

Plan een gesprek in met één van onze adviseurs

Via een korte videocall van ongeveer half uur kunt u laagdrempelig contact opnemen met één van onze adviseurs en er snel achter komen of onze oplossing ook voor uw situatie geschikt is.

Voordelen HOCl bij bestrijding MIC

HOCl heeft veel voordelen in vergelijking met andere desinfectiemiddelen:

  1. Het is veilig voor mensen, dieren en planten. Het is geen CMR-stof en er zijn geen persoonlijke beschermingsmiddelen nodig om het te gebruiken.
  2. Het is een voordelige en gemakkelijk te gebruiken oplossing om MIC aan te pakken, dat in lage concentraties gedoseerd wordt. Minder middel voor hetzelfde effect.
  3. Het is effectief tegen een breed spectrum van micro-organismen, dus er hoeft geen cocktail van schadelijke middelen ingezet te worden.

In situ productie van HOCl met het Watter-systeem

Niet alleen met betrekking tot MIC, maar ook omdat het gebruik van chemische desinfectiemiddelen schadelijk kan zijn voor het milieu, is het belangrijk dat bedrijven verantwoordelijk omgaan met hun desinfectieprocessen. In situ productie van desinfectantia is een duurzaam alternatief voor bedrijven die veel gevaarlijke chemicaliën inkopen ten behoeve van proceswaterdesinfectie.

Het Watter-systeem is een innovatieve oplossing voor het produceren van HOCl op locatie. Het systeem maakt gebruik van electrolyse van water en zout, waardoor de productie van een zeer sterk desinfectiemiddel mogelijk wordt gemaakt met lage operationele kosten. Verder heeft het veel voordelen, zoals:

  1. Het is een veilige en betrouwbare methode om een effectief, ready-to-use desinfectiemiddel te produceren;
  2. Door zelf op locatie te produceren worden bedrijven onafhankelijk van leveringen en besparen daarmee op transport;
  3. Het is een methode met lage operationele kosten (water, zout en stroom), waardoor bedrijven geld kunnen besparen op de aanschaf en opslag van (brand)gevaarlijke chemicaliën;
  4. Het is een redelijk geautomatiseerde oplossing, waardoor de kwaliteit van het middel altijd gelijk is;
  5. Door dagverse productie en lage dosering is het risico op desinfectie bijproducten (DBP) zeer laag.

MIC tegengaan door te verduurzamen!

Stap over van chemische desinfectiemiddelen naar in situ productie van HOCl met het Watter-systeem. Door te kiezen voor deze oplossing kunt u effectief biofilm en MIC bestrijden, zonder hoge oxiderende doseringen. Bovendien bespaart u geld door zelf op locatie te produceren, zonder afhankelijk te zijn van leveranciers. Als u op zoek bent naar een duurzame en effectieve oplossing voor MIC, dan is het Watter-systeem een optie die u zeker in overweging moet nemen.