Overslaan en ga direct naar de inhoud

Polio

Polio, ook wel bekend als kinderverlamming, is een infectieziekte die veroorzaakt wordt door het poliovirus. Hoewel de ziekte in Nederland al decennialang niet meer voorkomt, blijft het wereldwijd nog steeds een groot probleem. Watter heeft een revolutionaire ontwikkeling gemaakt op het gebied van desinfectie waarmee je het risico op verspreiding van het poliovirus kunt voorkomen in bijvoorbeeld ziekenhuizen. Op deze pagina vind je meer informatie over polio, de symptomen, behandeling en preventie.

Wat is polio?

Polio is een virusinfectie die het zenuwstelsel aantast. Het virus verspreidt zich via de ontlasting en kan via besmet water of voedsel in het lichaam terechtkomen. De meeste mensen die besmet zijn met het poliovirus merken hier niets van en hebben geen symptomen. Bij een klein percentage van de besmette personen kan het virus echter leiden tot verlammingen en soms zelfs de dood.

Symptomen van polio

De symptomen van polio variëren van mild tot ernstig. De meeste mensen die besmet zijn met het virus hebben geen symptomen. Bij een klein percentage van de besmette personen kan het virus leiden tot koorts, hoofdpijn, spierpijn en keelpijn. In ernstige gevallen kan polio leiden tot verlammingen van de armen, benen, ademhalingsspieren en soms zelfs de slikspieren.

Behandeling van polio

Er is geen geneesmiddel voor polio. De behandeling is gericht op het verlichten van de symptomen en het voorkomen van complicaties. Mensen met milde symptomen kunnen thuis behandeld worden met pijnstillers en rust. Mensen met ernstige symptomen worden behandeld in het ziekenhuis en kunnen ondersteunende zorg nodig hebben, zoals ademhalingsondersteuning en fysiotherapie.

Preventie van polio

De beste manier om polio te voorkomen is door middel van vaccinatie. In Nederland worden kinderen standaard gevaccineerd tegen polio. Ook volwassenen die naar een land reizen waar polio nog voorkomt, wordt aangeraden om zich te laten vaccineren. Daarnaast is het belangrijk om goede hygiëne toe te passen, zoals het wassen van handen en het drinken van schoon water.

Polio bestrijden met Watter

Zoals hierboven al eerder vermeld werd, is polio niet te genezen. Daarom is het dus van groot belang dat het niet verspreid wordt. Om polio te voorkomen is goede hygiëne belangrijk met het juiste desinfectiemiddel. Het Watter-systeem produceert van zout, water en stroom een duurzaam desinfectiemiddel dat geen schadelijke residuen achterlaat. De desinfectievloeistof die geproduceerd wordt, is getest en effectief tegen polio, rota, noro en andere virussen.

Neem nu contact op met Watter voor effectieve desinfectie!

Polio bestrijden met Watter