Overslaan en ga direct naar de inhoud

Wat is rota?

Rota of het rotavirus is een heel besmettelijk virus. De naam komt van de ronde vorm die uiteraard alleen onder een microscoop te zien is. Net als bij het norovirus ontstaan er klachten in de buik. De maag en darmen raken ontstoken. De meestvoorkomende symptomen van het rotavirus zijn diarree en braken. Kinderen krijgen het rotavirus vaak al op jonge leeftijd. Besmetting kan vaker optreden, ook als volwassene.

Oorzaak en symptomen rotavirus

Rota is een virus dat in de ontlasting zit. Besmetting kan komen door contact met de ontlasting van iemand die het heeft. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij het verschonen van de luier van een ziek kind of tijdens een toiletbezoek met slechte hygiëne. Ook via een lichtknopje of ieder ander voorwerp kan het virus worden doorgegeven.

Behalve (waterdunne) diarree en braken kan er koorts optreden. Bij een besmetting met het rotavirus is het goed om alert te zijn op uitdroging. Dit is vaak een reden voor ziekenhuisopname van kinderen met het virus. Zij krijgen dan een infuus. Op latere leeftijd verloopt de ziekte minder ernstig. Het is zelfs mogelijk om rota te hebben zonder symptomen.

Disinfection As A Service (DAAS)

Zorg- of VVT instelling?

Watter heeft speciaal voor de zorg- en VVT sector het DAAS concept ontwikkeld. Altijd een veilig, gebruiksvriendelijk en effectief desinfectiemiddel binnen handbereik.

Kiemvrij drinkwater en desinfectie met Watter

De twee belangrijkste besmettingsroutes van rota in de veehouderij zijn rechtstreeks via de ontlasting en via het drinkwater. Veehouders hebben moeite om de besmettingsroutes van het virus op een veilige én effectieve manier aan te pakken. Chloor is het bekendste chemische desinfectiemiddel dat werkt tegen rota. Maar het is prijzig, ongezond voor de dieren en lastig te doseren. Bij onderdosering is de moeite voor niets, bij overdosering kost het te veel geld en schaadt het dieren.

Het Watter-systeem stelt veehouders in staat om zelf desinfectiemiddel te produceren dat het tegen het rotavirus werkt, maar ook tegen alle andere micro-organismen. Met zout, water en elektriciteit produceert de machine een desinfectiemiddel met HOCl als actiefste stof dat werkzaam is tegen allerlei ziektekiemen zoals bacteriën, schimmels, gisten en virussen. Hierdoor kan de dosering erg laag zijn, waardoor het voordelig is en veilig te gebruiken is in een omgeving met dieren. Het is zelfs veilig voor drinkwater. Verder is het ideaal voor de desinfectie van stallen, oppervlakken, machines en meer. Biofilm verdwijnt uit de drinkwaterleidingen, compleet met alle ziekmakende virussen en bacteriën.

De voordelen van Watter in uw veehouderij:

  • Uw dieren drinken 100% kiemvrij drinkwater
  • De weerstand en de productie gaat omhoog
  • Geschikt voor desinfectie van stallen, ruimtes, oppervlaktes en meer
  • Milieuvriendelijk en duurzaam
  • 100% effectief, geen onder- of overdosering
  • Voordeliger dan chemicaliën: het Watter-apparaat verdient zichzelf terug

Watter is succesvol getest op virussen en andere ziektekiemen

Tests van onder andere TNO wezen uit dat Watter effectief is tegen virussen als het rotavirus, polio, noro, en influenza H5N2. Ook is de werking met betrekking tot andere pathogenen of ziektekiemen zoals bacteriën, gisten en schimmels aangetoond. Als werkzame stof is er een officiële registratie op de artikel 95 lijst. Dat betekent dat het voldoet aan de Europese Biocide Wetgeving.

Zoekt u een oplossing voor schadelijke ziektes binnen uw veehouderij zoals het rotavirus? Probeer het Watter-systeem dan eerst uit. Wij halen het apparaat gewoon weer op als u er niet tevreden over bent. Neem contact met ons op, we vertellen u graag meer over de voordelen.

Cookieverklaring

Onze website maakt gebruik van cookies. Meer hierover kun je lezen in onze privacyverklaring.